Тужилаштво: Браћа Вучић нису комуницирала са Kолувијом

1

(Фото: МУП)

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да нема основа сумње да су председник Србије Александар Вучић и његов брат Андреј комуницирали са власником „Јовањице“ Предрагом Kолувијом. Тужилаштво је ово испитивало по кривичној пријави коју је против браће Вучић поднео њихов близак сарадник градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Након што је окончало вештачење телефона Предрага Kолувије, власника пољопривредног добра „Јовањица“ на ком је полиција открила засад марихуане, тужилаштво је саопштило да нема доказа да је Kолувија био у контакту са председником и његовим братом. Ни комуникација коју је Kолувија водио 13. и 14. новембра када је ухапшен, пише тужилаштво, не може се довести у везу са браћом Вучић.

Kривичну пријаву против њих почетком децембра поднео је Милош Вучевић због оптужби у јавности да су умешани у овај случај и да је Kолувија после хапшења звао Андреја Вучића.

Вучевич је тада истакао да је пријаву поднео самоиницијативно, а не на наговор председника, јер се противи оптуживању без доказа.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kолувија је ухапшен средином новембра када је полиција на његовом имању „Јовањица“ код Старе Пазове, на ком узгаја органску храну, пронашла засад марихуане. Тада је запленила око 650 килограма марихуане, више од 65.000 стабљика ове биљке и два пиштоља. Осим Kолувије ухапшено је осам особа запослених у „Јовањици“.

Полиција о овој великој заплени и хапшењу није обавестила јавност како то обично чини. То је десетак дана касније урадио народни посланик Мирослав Алексић који је казао и да је Kолувија након привођења звао Андреја Вучића, брата председника Србије.

Прочитајте још:  Русофил Дачић: Србија неће постати члан БРИКС

Од 2016. Имање „Јовањива“ добило је најмање три кредита од државне Агенције за осигурање и финансирање извоза у укупном износу од 3,9 милиона евра, како је открио Инсајдер.

Инспектор који је водио овај случај Слободан Миленковић у изјави послатој медијима негирао је да је у току истраге било притисака на полицију и рекао да породица председника Вучића није повезана са овим случајем.



Бојана Павловић / КРИК

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Тужилаштво: Браћа Вучић нису комуницирала са Kолувијом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *