Заев: Гоце Делчев би био поносан на чланство Северне Македоније у НАТО

2

Зоран Заев (Фото: AP Photo / Boris Grdanoski)

Лидер владајућег Социјалдемократског савеза у Северној Македонији Зоран Заев изјавио је данас да је убеђен да би један од оснивача ВМРО и револуционар Гоце Делчев био поносан на успех који је постигла та земља учлањењем у НАТО.
У Северној Македонији данас се обележава 4. фебруар, 148. годишњица од рођења Гоце Делчева, за кога је Заев на свом Фејсбук профилу написао да је један од најмаркантнијих хероја македонске државности.

– Његова визија данас постаје мост који нас повезује са другим народима у заједничким напорима ка уједињеној Европи – написао је Заев и додао да би Делчев сигурно био поносан због учлањења у НАТО и очекиваног позива за почетак преговора са ЕУ.




Иначе, питање националне припадности Гоце Делчева је једно од кључних спорних питања између Северне Македоније и Бугарске.

Бугарска страна, наиме, тврди да је Делчев био Бугарин који се борио за аутономну Македонију и не желе уопште да преговорају о том питању, док македонска страна тврди да то питање треба разрешити у духу пријатељства и заједничке будућности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Заев: Гоце Делчев би био поносан на чланство Северне Македоније у НАТО

  1. Šta reći a ne pljunuti ali koga?Potomke Aleksandra Velikog,otimača identita Goce Delčeva,onih koji prodadoše državu šiptarima.Ko su ti zombiji,odakle za pravo dolaze?Sa koje planete oni potiču.Narod bez porekla.Šaka jada bez stida i srama da kaže Srbiji hvala što im poklonismo Srbsku zemlju.Narod bez porekla niti istorija a kamo li identitea.Jednostavno,vanzemaljci ili ti izgubljeni u svemiru i sopstvenom neznanju u pokušaju da napišu svoju istoriju koju im čak ni Bugari ne priznaju niti oni znaju,ko se naziva i ko živi u ovoj Američkoj banana državici koja će ne zadugo biti ŠIPTARSKA.

    1. Причамо о држави, дакле ”држави”, која је у дводеценијској ”историји”, не да по српски контрирам и опонирам, него ево реци брате, по мени је да надопуним, колико је смислено, која је дакле већ успела да промени два најважнија не само симбола, већ прерогатива државности, и име, и заставу, може се рећи и државника, јер се видело да су невољко и овог цигицу, да не вређам ромеее ех, мада је и ово име посебна прича, али су га ево као некаквог првог човека државе, премијера, како сада ре ч у свугде, ипак … Прихватили и трпе га. Глобална спрдња, мада као и свугде, мада као и овде да додам, видимо ко је овде премијерка, како нам је скоро па све, можда је и боље ако ће овако већма да остане, и да је била и оваква историјска срамота овим бедницима који ће да ћуте и гутају све, да не кажемо докле и ово може да иде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *