Ле Пен: Британија је коначно стекла своју слободу!

0
марин

Марина Ле Пен (Фото: Принтскрипт)

Више-деценијски наратив о неумитној глобализацији света и ширењу Европксе уније разбојен је на ситне делова изласком једне од њених најмоћнијих чланица Велике Британије.

Марин Ле Пен лидерка француске десничарске странке Национално окупљање поздравила је повратак слободе у Уједињено Kраљевство Велике Британије.

Предводница опозиције у Француској окарактерисала је Брегзит као „застрашујући неуспех Европске уније“, а он ће према њеним проценама претворити ЕУ у заједницу народа, а не централизовану унију.

„Велика Британија је, након бројних епизода, напокон стекла своју слободу. А то је застрашујући неуспех за ЕУ“, рекла је Ле Пен представницима медија и додала да је изненађена да се лидери ЕУ нису много оглашавали поводом изласка УK, имајући у виду да је „један од оснивача ЕУ управо залупио вратима“.

Француска, Немачка, Италија, Белгија, Холандија и Луксембург су 1957. године основале Европску заједницу за угаљ и челик претечу ЕУ, а Британија се Унији прикључила 1. јануара 1973.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Марине Ле Пен које је позната и као принципијалан противник масовне миграције је оценила да ће у блиској будучности од неколико месеци до пар година сви видети да је Велика Британија паметно одлучила и да подвукла да ће та землоја имати велику економску корист од напутања Уније.

Дневна газета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *