Твитер трајно суспендовао налог „Зиро Хеџ”

1

(фото: Пиксабеј)

Друштвена мрежа Твитер трајно је суспендовала налог сајта за финансијско тржиште „Зиро Хеџ” након што је на њему објављен чланак с насловом „Да ли овај човек стоји иза глобалне пандемије коронавируса?”, у којем се кинески научник повезује са епидемијом коронавируса.

Из Твитера је потврђено за Ројтерс да је налог „Зиро Хеџ” на тој платформи трајно суспендован због кршења политике против манипулације те друштвене мреже.

„Зиро Хеџ” је саопштио да је добио обавештење Твитера и оптужио ту друштвену мрежу да крши сопствена правила „против злостављања и узнемиравања”.

Из тог сајта наводе да су првобитно сматрали да је суспензију изазвао чланак који су објавили у петак о саставу коронавируса, али тврде да су касније сазнали да је Твитеру сајт „БазФид” поднео жалбу због другог чланка, преноси Танјуг.

„БазФид” наводи да је „Зиро Хеџ” објавио личне податке о научнику из кинеског града Вухана, заришту коронавируса, у чланку у којем постоје оптужбе да је коронавирус измишљан као „биолошко оружје”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Твитер трајно суспендовао налог „Зиро Хеџ”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *