Патријарх и митрополит неповређени у нападу Израела на Сирију

0

Патријарх Иринеј (Фото: ЕПА)

У кратком разговору са амбасадором Србије у Сирији потврђено је ИН4С-у да нема жртава међу нашим грађанима. Патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије као и остали чланови делегације СПЦ су неповређени. “Сви су добро”, кратко је за ИН4С рекао амбасадор Милан Вијатовић из Дамаска.

Патријарх Иринеј, митрополит Амфилохије и остали чланови делегације СПЦ, који се налазе у Сирији, у посети антиохијском патријарху Јовану X, неповређени су у нападу израелске војске на Сирију, који се догодио током ноћи.

То је за портал потврдио амбасадор Србије у Сирији, Милан Вијатовић.
– Патријарх Иринеј, митрополит Амфилохије као и остали чланови делегације СПЦ су неповређени, сви су добро – кратко је за ИН4С рекао амбасадор Милан Вијатовић из Дамаска.




Наиме, Израел је напао сиријску војску на југу у циљу одмазде због два пројектила која су пала на њихову територију а за које Израелци тврде да су испаљени из Сирије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У овом ракетирању Сирије, како јављају медији погинула су три сиријска војника.
Делегација СПЦ коју предводи Његова светост патријах српски Иринеј, и коју чине још и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, Епископ шумадијски Јован, архимандрит Дамаскин (Грабеж), протојереј-ставрофор Божо Бакајлић, протођакон Дамјан Божић, ђакон Владимир Руменић и ипођакон Дејан Накић, у посети су Сирији од јуче.

Ово је званична посета СПЦ, патријарху антиохијском и свега Истока Јовану X и антиохијској Патријаршији.



ин4с.нет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *