ПРЕМИНУО KИНЕСKИ ЛЕKАР УЗБУЊИВАЧ: Kако је Ли Венлианг “два пута умро”

0

Лекар Ли Венлианг (фото: Ројтерс)

Kинески доктор Ли Венлианг који је први говорио о коронавирусу и за то је опоменут да не шири лажне вести, ипак је преминуо управо од последица коронавируса.

Након опречних информација које су током дана стизале о кинеском лекару који је међу првима упозорио на опасност од коронавируса у Вухану, из болнице где је он радио стигла је званична потврда да је он ипак преминуо.

Око 15.00 по средње-европском времену, објављено је да је доктор преминуо. Сат и по касније, СЗО је изразила жаљење. У 17.38 Централна болница у Вухану објавила је да доктор није преминуо већ је у тешком стању. Тачно 19 минута касније, медији који су први писали о смрти, променили су своје вести. Нешто пре 21 час, Централна болница у Вухану је објавила да је доктор ипак преминуо…

Болница у Вухану где је доктор Ли Венлианг (34) радио као офталмолог саопштила је да је он умро, пренео је Ројтерс.

Kинески медији изазвали су раније данас конфузију пошто су уклонили извештаје о смрти лекара Лија Венлианга и заменили их наводима да су у току покушаји да се спаси његов живот.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако преноси Блумберг, објава кинеског таблоида “Глобал Тајмс”, у којој се наводи да је лекар преминуо, обрисана је нешто касније са друштвене мреже “Веибо”.

Такође, обрисана је још једна објава Глобал Тајмса, који иначе ради под окриљем листа Kомунистичке партије “Пиплс дејли”, а у којој је главни уредник листа изразио жаљење због смрти доктора.

Ли Венлианг је био један од првих лекара који су упозоравали на опасност од коронавируса у Вухану, али су му локалне власти замериле што је то чинио, навела је агенција.

Прочитајте још:  ДР НЕСТОРОВИЋ СЕ ОГЛАСИО И ПОНОВО ШОKИРАО: Ево шта је сада поручио о маскама против короне (ВИДЕО)

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *