Одобрено преузимање Јат Технике

0

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Kомисија за заштиту конкуренције одобрила је компанији Авиа Прајм (Авиа Приме) преузимање Јат Технике, која је приватизована крајем 2019. године.

Kако се наводи у одлуци Kомисије, Авиа Приме послује у оквиру уже групе друштава Хартенберг, под контролом друштва Хартенберг Холдинг, односно у оквиру шире групације Сyнбиол, са седиштима у Чешкој.

Авиа Приме купила је Јат Технику од државе по цени од 10,3 милиона евра, објавило је Министарство привреде Србије у децембру прошле године.

Kомисија за заштиту конкуренције наводи да то предузеће нема директно или индиректно повезана друштва у Србији, али да су повезана предузећа из групација Сyнбиол и Агроферт у Србији остварила 3,5 милиона евра профита.

Овај профит остварен је продајом ђубрива, хемијских производа, семена, пекарских производа и машина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ави Приме такође поседује компаније Лајнтек (Линетецх) из Пољске и Адриа Приме из Словеније, које се такође баве одржавањем и сервисирањем ваздухоплова.

Нова економија



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *