ЗОРАН ОБЈАСНИО: Без размишљања сам потрчао за мигрантом…

2

Мигранти (Фото: Uprava carina)

Мигрант стар 18 година, покушао је да отме торбу девојци у једном кафићу на Звездари, а када је група наших момака видела шта је урадио, одмах су скочили и потрчали за њим. Зоран Аличић, један од момака који је био актер догађаја у интервјуу за Дневну Газету говори о разлозима зашто је потрчао за мигрантом, како би вратио украдену ташну девојци.

1. Шта се десило у кафићу на Звездари?

Тог дана као и обицно кренуо сам са друштвом на пиће и случајно смо свратили у наведени кафић Трамвај нисмо планирали да баш ту будемо, после неколико минута ушао је младић, који је необично обучен са наочарима и веома чудним понашањем, сео је у ћосак кафића и нисмо толико обраћали пажњу на њега.

Погледао сам и видео да је потрчао напоље са женском торбицом у рукама, затим је девојка почела да вришти и да трчи за њим, тада је настала потера за мигрантом, јер смо без икаквог оклевања кренули за лоповом.

Имигрант је покушао да се физички обрачуна са нама, а затим се поново дао у бег. На сву срећу сустигао сам га и оборио на земљу. Задржали смо га док није дошла полиција 25 минута касније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




2. Зашто сте одлучили да реагујете, који је разлог да би неко потрчао за лоповом који није ништа од њега лично украо?

Одреаговао сам тако јер мислим да би сви требали да се помажемо у таквим ситуацијама и мислим да се добро добрим враћа, јако ми је чудно било да нико није ниста предузео да помогне девојци, да га нисмо зауставили сутра би то био неко други, можда нечија мајка или дете неко…

Прочитајте још:  САД увредиле „најдемократскијег“ Куртија, а он опет по Србима: „Екстремисти уздижу националистичке симболе“

Свако може да постане жртва овог вида насиља, мислим да људи требају да погледају шта се дешава у Европи напади су учестали, медији их махом игноришу или оправдавају. Чак се и прави напади проглашавају за лажне вестим што је више него опасна пракса, која долива уље на ватру.

Мислим да медији требали да посвете више пажње овој теми.

3. Шта би сте поручили људима који се нађу у истој ситуацији

Поручио бих свим људима који се нађу у истој ситуацији да помажу једни другима, односно уколико буде овакав случај да без оклевања преузму ствар у своје руке и зауставе мигранте који све чешће нападају и пљачкају људе на јавним местима, јер ако ми сами не спречимо, ко ће?

Ја се надам се да ће доста људи из овог случаја извуци поуку шта треба да ураде, а и да делом покажемо људима да не требају да се плаше јер код многих постоји бојазан, да шта год ураде мигранту, да ће они бити криви.

Такође сам приметио да се на друштвеним мрежама узнемиравају жртве напада, како не би причали о овој теми. Немојте да се плашите.

4. Како видите ситуацију са миграцијом у Србији?

Ситуација са мигрантима у Србији је сваким даном све гора и гора, не знам колико је јавност упућена али сви мигранти који су легитимисани у Србији ту ће бити и враћени, шта ће се десити када земље ЕУ буду почеле мигранте масовно да враћају назад у Србију то ће бити велики проблем за све становнике ове земље.

Пратио сам ову тему инцидента у кафићу, видели смо шта се дешава у Шведској, Немачкој и Британији. Зато се надам да ће се сви освестити и видети ста се спрема пре него што буде прекасно.

Прочитајте још:  Бјелогрлићу, можеш ли да се погледаш у огледалу?




Дневна газета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ЗОРАН ОБЈАСНИО: Без размишљања сам потрчао за мигрантом…

  1. Не служите их у кафићима и ресторанима.
    Не продајите им ништа.
    Не изнајмљујте им смештај.
    Не пружајте им никакве услуге, без обзира колико плаћају.
    Не показујте им пут када питају.
    Јављајте на друштвеним мрежама где су веће групе.
    Организујте комшијске страже. Учините све да их нема у вашем комшилуку.
    Делите упутства за понашање у случају контакта са њима. Као ово са корона вирусом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *