Покрет „Метла“ одлучио да изађе на изборе

(Фото: Н1)

Покрет „Метла 2020“ донео је одлуку да иде на предстојеће парламентарне, покрајинске и локалне изборе, иако су свесни свих негативних околности у којима се они одржавају, нефер услова и затрованости јавне сцене, изјавио је данас члан Председништва тог покрета Милош Јовановић.

Он је, на конференцији за новинаре, рекао да је таква одлука донета јер се ради о редовним изборима, предвиђеним Уставом, али и да у овом тренутку не виде ни једно друго одрживо решење да би се дошло до промена у земљи, колико год околности биле лоше.

Наш циљ је да у Србији дође до коренитих промена. Те промене захтевају нове људе, истакао је Јовановић, уз констатацију да нема лаких решења и она се неће десити преко ноћи.

Kако је објаснио, садашња власт је „овај накарадни систем“ довела до савршенства, а бивша је то започела, тако да нас „овај партитократски систем све заједно убија“.

Покрет „Метла 2020“, према речима Јовановића, не планира правити никакве коалиције, али су добродошли да се прикључе „сви честити људи“ који нису део садашњег система.

Члан Председништва „Метле 2020“ Иван Матовић објаснио је да су покрети који су у ту организацију укључени прво појединачно одржали састанке својих органа да би одлучили да ли бојкот или излазак на изборе, а онда је донета заједничка одлука.

Матовић је подсетио и да су парламентарни избори 2016. године одржани у условима који су били лоши као и сада, као и председнички 2017. и локални 2018, а на њима су сви учествовали и нису бојкотовали. Он је оценио да је енергија код народа дефинитивно угашена „јаловим покушајем опозиције да се избори за своју корист, а не против система“.

Матовић је негирао да је „Метла 2020“ одлуку о изласку на изборе донела због тога што је цензус спуштен на три одсто, јер су „о томе размишљали и кад је био пет одсто“.Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.