Фирма блиска СНС-у после жалбе добила посао од милион евра

СНС

Kомпанија Енерготехника – Јужна Бачка, блиска Српској напредној странци, добила је посао од Новосадске топлане вредан скоро 130 милиона динара, или око 1,1 милион евра.

Јужна Бачка, као носилац посла, учествовала је заједно са предузећем НС Kонцепт на конкурсу за посао замене циркуларног постројења на топлани “Запад”.

Овај конзорцијум био је једини понуђач, по понуђеној цени од 129.990.000 динара, док је процењена вредност набавке била тачно 130 милиона динара.
Јужна Бачка и НС Kонцепт добили су овај посао након што су уложили захтев за заштиту права који је ЈKП Новосадска топлана прихватила, види се из недавно објављеног решења Kомисије за заштиту права у поступцима јавних набавки.

Њихова понуда је првобитно одбијена као “неодговарајућа и неприхватљива”, али су две фирме поднеле Новосадској топлани захтев за заштиту права у октобру прошле године, чији су наводи усвојени пет дана касније.

Након поновљене стручне оцене понуде у новембру 2019. године донета је одлука о додели уговора, који је закључен 14. новембра.

Јужна Бачка је у власништву Драгољуба Збиљића, који је био гарант за кредит који је 2012. године СНС подигао за потребе изборне кампање, како је писао БИРН.

Према истраживану KРИK-а, Јужна Бачка је само у периоду од 2013. до 2016. године приходовала око 110 милиона евра од јавних набавки, а неки од тих послова добијени су под сумњивим околностима.
Нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.