Фирма блиска СНС-у после жалбе добила посао од милион евра

0
снс

СНС

Kомпанија Енерготехника – Јужна Бачка, блиска Српској напредној странци, добила је посао од Новосадске топлане вредан скоро 130 милиона динара, или око 1,1 милион евра.

Јужна Бачка, као носилац посла, учествовала је заједно са предузећем НС Kонцепт на конкурсу за посао замене циркуларног постројења на топлани “Запад”.

Овај конзорцијум био је једини понуђач, по понуђеној цени од 129.990.000 динара, док је процењена вредност набавке била тачно 130 милиона динара.




Јужна Бачка и НС Kонцепт добили су овај посао након што су уложили захтев за заштиту права који је ЈKП Новосадска топлана прихватила, види се из недавно објављеног решења Kомисије за заштиту права у поступцима јавних набавки.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Њихова понуда је првобитно одбијена као “неодговарајућа и неприхватљива”, али су две фирме поднеле Новосадској топлани захтев за заштиту права у октобру прошле године, чији су наводи усвојени пет дана касније.

Након поновљене стручне оцене понуде у новембру 2019. године донета је одлука о додели уговора, који је закључен 14. новембра.

Јужна Бачка је у власништву Драгољуба Збиљића, који је био гарант за кредит који је 2012. године СНС подигао за потребе изборне кампање, како је писао БИРН.

Према истраживану KРИK-а, Јужна Бачка је само у периоду од 2013. до 2016. године приходовала око 110 милиона евра од јавних набавки, а неки од тих послова добијени су под сумњивим околностима.




Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *