Ненормални услови: На Антарктику топлије него у Србији

0

Антартик (Фото: Depositphotos, fthuerig)

На Антарктику је било више од 20 степени у плусу, па је на овом симболу леда и хладноће било топлије него у Србији, где је максимална температура истог дана била 11 степени.

Бразилски научници измерили су 9. фебруара температуру од 20,75 степени Целзијуса, што је највиша забележена температура у историји, пренео је “Гардијан”.

Та температура измерена је на антарктичком острву Симор, а претходна највиша температура измерена је 1982. године на острву Сињи и износила је 19,8 степени.

Овај температурни рекорд уследио је непосредно пошто је оборен још један, будући да је на континенталном делу Антарктика измерена највиша температура у историји од 18,3 степена.

Стручњаци тврде да просечна температура на Антарктику расте брже него у осталим деловима планете и додају да су последњи температурни рекорди “ненормални”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Научници који истражују ову појаву кажу да је највероватнији узрок промена у океанским струјама и глобални климатски феномен Ел Нињо.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *