Вучићеви пулени се уграђују? Србија за немачки пројекат са мигрантима дала 10 милиона евра из буџета! (видео)

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Време је за преиспитивање политике актуелне власти према мигрантској кризи која носи озбиљне безбедносне и сваке друге опасности за све грађане Србије и све наше породице, на ванредној конференцији за медије, данас у среду 12 фебруара, у Чачку, рекао је лидер Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић; а затим додао:

– Досадашња политика Александра Вучића за Двери је апсолутно неприхватљива и апсолутно се противимо свему што је на ову тему рекао још 2018. године: „Ја немам ту врсту страха од миграната. Ангела Меркел је један од највећих лидера савремене Европе. Веома мудро води своју земљу. Она је преко миграната решила проблем наталитета, да не причамо о радној снази, економском расту…

Наше анализе показују, анализе урађене са најстручнијим људима у овој земљи и из иностранства, да ћемо што се миграционог салда тиче негде 2028-2030. направити тзв. нулти миграциони салдо, да ћемо имати једнак број емиграната, дакле лица која напуштају нашу земљу, и једнак број имиграната, лица која долазе да живе у нашој земљи. После 2030. имаћемо већи број имиграната него емиграната што је једна од ствари која може да помогне у опстанку Србије“.

Ово не само да не може ни на који начин да помогне у опстанку Србије, већ је крајње проблематично и лоше решење за проблем слабог наталитета у Србији. Идеја Вучића и актуелне власти СНС да наши људи одлазе из Србије, а да мигранти долазе у Србију је опасна идеја која мења структуру становништва у Србији и носи бројне безбедносне и друге ризике. Нажалост, ова опасност је потврђена са најмеродавнијег места, а то је Министарство унутрашњих послова Републике Србије.Наиме, 20. октобра 2017. године добили смо од МУП-а одговор на посланичко питање народног посланика Двери Марије Јањушевић у коме стоји да је укупан број тражилаца азила у Републици Србији у периоду од 1. јула 2011. до 31. децембра 2016. године – невероватних 618.412 страних држављана. Шта ће се десити ако део њих који не буду добили азил у западно-европским земљама – по постојећем домаћем Закону о реадмисији – буду враћени у Србију јер су овде регистровани као тражиоци азила!?!

Да ли и са другим државама у западној Европи Србија има уговор о пријему код нас свих оних миграната који не буду добили азил у тамошњим држава, а не могу да се врате у земљу порекла, као што је то случај са Аустријом, чији је бивши министар унутрашњих послова Херберт Kицкл потврдио постојање једног таквог уговора са Владом Србије?

Постављамо следећа питања властима:

Зашто је некадашњи републички Kомесаријат за избеглице преименован у Kомесаријат за избеглице и миграције?

Зашто су српске избеглице са ратом захваћених подручја из бивше Југославије и интерно расељена лица са окупираног Kосова и Метохије на овај начин изједначене са мигрантима из Авганистана, Пакистана, Ирака, Ирана, Сирије…?

Зашто су све локалне самоуправе у Србији добиле налог да доносе локалне акционе планове о „унапређењу положаја миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила за период до 2021. године“, такође у истом пакету са решавањем проблема наших избеглица?Да ли је тачно да је Влада Србије потписала уговор са Владом Аустрије о враћању свих оних миграната који не могу да добију азил у Аустрији назад у Србију, као што тврди бивши аустријски министар унутрашњих послова Херберт Kицкл, и да ли постоје исти овакви уговори са другим земљама западне Европе?

Да ли је тачно да је у нови Закон о доприносима за обавезно социјално осигурање уврштен нови члан којим се смањује основица доприноса за запослене и за послодавце за тзв. „новонастањеног обвезника”, као и да се ови недостајући доприноси за обавезно социјално осигурање за ова „новонастањена“ лица плаћају из буџета Републике Србије? На кога се то односи?

Да ли је тачно да је новим споразумом о финансирању између Републике Србије и Немачке развојне банке KФW из Франкфурта?

Да ли је Влада Србије Закључком број 48-10328/2016 од 27. 10. 2016. године овластила министра Александра Вулина, да у име Владе, као заступника Републике Србије, потпише поменути уговор са Немачком развојном банком?

Да ли је тачно да се кроз поменути уговор Република Србија обавезала да ће у наведеном програму учествовати са 10 милиона евра?

Да ли Kанцеларија Владе Србије за управљање јавним улагањима ова средства користи за обнову и изградњу грађевинских објеката јавне намене и о каквим се објектима за збрињавање миграната ради?

Да ли је управо у скупштинској процедури Предлог закона о изменама и допунама закона о управљању миграцијама који је поднела Влада 25. новембра 2019. године и да ли се овим законским изменама тзв. управљање миграцијама први пут јавно доводи у везу са економским развојем и популационом политиком?Извор: Србин.инфо

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.