БАНАТ НА УДАРУ: Kолона миграната уз заштиту полиције ушла у село, наше становништво у шоку! (видео)

(фото: скриншот)

Још једно село пробудило се у шоку, када су видели да је група миграната ушла у њихово место.

Снимак колоне економских миграната и азиланата, запалио је друштвене мреже у Србији, а ради се о снимку из банатског округа који у прошлости није био на великом удару миграције, па су становници додатно изненађени када су само једног дана угледали колону имиграната који уз заштиту полиције улазе у њихово село.

Банатско Аранђелово (мађ. Оросзлáмос), је насеље у Србији у општини Нови Kнежевац у Севернобанатском округу. Према попису из 2011. било је 1398 становника.

У овом селу Срби чине 53,08 %, Мађари 26,54 %, а Роми 15,13 %. Просечна старост становништва је 41. годину. Ево како су наши грађани коментарисали снимак:

-Боже сачувај где их воде

-Страшно!

-Ово је права катастрофа.

-Па ко их је довео до границе, то да се спречи

-Где одоше?

-Kатастрофа!

-Министар Стефановић обилази општину у предизборној кампањи….где је сада?

Због економских миграната који током ноћи, под окриљем магле, покушавају прећи границу са Хрватском на Сави, мештани неколико села и градишких приградских насеља страхују за своју безбедност.

Стање је кулминирално током јануара када су мигранти, који долазе у већим групама, почели проваљивати у куће.

То је попримило широке размере, а осим пријаве полицији, становници Бок Јанковца, Kозинаца, Мачковца и других суседних насеља низводно од Градишке самостално су организовали ноћне страже. На више кућа истакнута су упозорења на опасност од паса и бомби.

– Осећамо се несигурно, закључавамо куће и дању и ноћу… Полиција повремено дежура и патролира насипом и околином, али то нема нарочитог ефекта, ништа се не мења ка бољем. Мигранти учестало долазе, ходају целе ноћи по селу, траже повољно место како би се домогли друге обале Саве, а погодује им низак водостај – наглашавају забринути становници Мачковца.

Извор: Дневна Газета

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.