Лицемерје покрета Двери: Сретењска резолуција против миграната која побија сама себе!

Спорна тачка деранске резолуције

Покрет Двери су на свом сајту објавили Сретењску резолуцију о новој мигрантској политици.

У резолуцији која се састоји од десет тачака они сасвим разумно наглашавју опасност коју са собом носи насељавање миграната, као и бројни споразуми о реадмисији коју наша влада већ годинама потписује са већином земаља Европске уније. И ништа не би било спорно да десета тачка резолуције не оспорава свих девет.

У десетој тачки која дословно гласи :

„Као гостопримљив народ са највећим бројем избеглица у савременој Европи, сматрамо нашом државном обавезом и подржавамо пружање сваке врсте помоћи породицама које су избегле са ратом захваћених подручја, а посебно женама, деци и старим лицима мигрантима, не дозвољавајући било коју врсту злоупотребе гостопримства.“

Покрет Двери јасно показује страх од осуде државних органа и врло могуће и коалиционих партнера који су прозападно орјентисани и самим тим благонаклоно гледају на исламизацију Србије.

Дакле на врло перфидан и лицемеран начин, као што су и до сада много пута радили по питању свих патриотских питања,  након осуда насељавања миграната и забринутости због измене структуре становништа, сами себе демантују и прихватају азиланте и њихове породице.

И док се једни питају шта су Двери овим хтели да кажу, а други наводе да не могу ни сами са собом да се договоре, трећи их пак правдају наводећи да би они као покрет примили само породице, док би како кажу „мушкарце од 16 до 30“ година избегли да приме у нашу земљу, отварају се два кључна питања и дефинише се бесмисленост читаве резолуције.

Прво породицама се сматрају и очеви и синови, којих има и то баш у датом опису од 15 – 45 година, ратно обучених и радно способних. Друго питање је- уколико су Двери забринуте за измену структуре становништва зар не треба да страхују управо од породица које би се настаниле у Србији за стално?

У прилогу прочитајте целу Сретењу резолуцију па просудите сами колико је лицемерје покрета Двери:

„Српски покрет Двери доноси

 

РЕЗОЛУЦИЈУ О НОВОЈ МИГРАНТСКОЈ ПОЛИТИЦИ

 

 1. Српски покрет Двери се залаже за хитно пооштравање граничне контроле и предузимање других мера како би се спречио неконтролисани и противзаконити прилив миграната у нашу земљу, на првом месту масовног кријумчарења људи у Србију и трговине дрогом и људима повезаних са тим. Посебно питање је већа безбедносна провера и процена миграната који пролазе кроз Србију, као и учесника у све већем броју кривичних дела која мигранти чине у Србији.
 2. Сматрамо да кретање миграната, којима су крајња дестинација државе ЕУ на западу Европе, треба да се одвија кроз земље ЕУ и да нема потребе да мигранти напуштају земље чланице ЕУ на своме путу ка крајњем циљу.
 3. Сматрамо да грађани Србије нису одговорни за мигрантску кризу и да немају обавезу да је решавају. Они који су изазвали мигрантску кризу треба да преузму одговорност за решавање овог проблема на себе, а не сиромашна Србија која има довољно својих изазова.
 4. Противимо се политици актуелне власти у Србији на челу са председником СНС Александром Вучићем да се проблем наталитета и недостатка радне снаге решава примањем миграната.
 5. Тражимо поништавање свих преузетих обавеза према западним земљама са којима је Влада Србије склопила уговоре на основу којих ће сви они мигранти који не добију азил у тамошњим државама, а не могу да се врате у земљу порекла, бити враћени у Србију.
 6. Захтевамо укидање „Локалних акционих планова за унапређење положаја мигранатаˮ у локалним самоуправама широм Србије и да се пажња локалних власти концентрише на проблеме суграђана суочених са све већим сиромаштвом и социјалном угроженошћу. Тема миграната не може се решавати у истим акционим плановима са решавањем проблема српских избеглица и прогнаника са бивших југословенских простора и интерно расељених и прогнаних са КиМ.
 7. Противимо се да Република Србија постане највећи азилантски центар у Европи и тампон зона у којој ће се задржавати мигранти који не могу ни напред ка жељеним земљама ЕУ нити назад у своје државе порекла или земље из којих су дошли у Србију.
 8. Даље грађење и отварање прихватилишта за мигранте и азилантских центара по Србији представља социјални, економски, демографски и безбедносни ризик за Србију и велики културолошки проблем, и таква измена структуре становништва у нашој земљи апсолутно је неприхватљива.
 9. Посебно упозоравамо на концентрацију војно способних мушкараца између 16 и 30 година, без контролисаног кретања по Србији, који чине апсолутну већину мигрантске популације, имајући у виду да су неки од учесника у терористичким нападима широм Европе прошли кроз Србију као мигранти.
 10. Као гостопримљив народ са највећим бројем избеглица у савременој Европи, сматрамо нашом државном обавезом и подржавамо пружање сваке врсте помоћи породицама које су избегле са ратом захваћених подручја, а посебно женама, деци и старим лицима мигрантима, не дозвољавајући било коју врсту злоупотребе гостопримства.

 

У Београду, o Сретењу 2020.

Главни одбор Српског покрета Двери

Инфослужба Двери“

Весна Веизовић / Васељенска ТВ

1 Коментар

 1. Ја то нисам разумео као ауторка текста. Напроив! Изузетак се прави у односу на једну категорију избеглих лица, сасвим јасно пише.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.