„Изградићемо небодере од ваших лобања“: Нове претње руским дипломатама у Турској

0

(Фото: AFP 2019 / ADEM ALTAN)

Амбасадор Русије у Турској Алексеј Јерхов саопштио је да наставља да добија претње због ескалације ситуације у сиријском Идлибу, што је изазвало антируску хистерију на друштвеним мрежама у Турској.

Јерхов је саопштио да корисници друштвених мрежа настављају да шаљу увредљиве и претеће поруке.

„Неке од последњих објава синоћ и јутрос: ’Изградићемо небодере од лобања ваших војника‘, ’Платићете за сваку кап крви коју сте пролили‘ и тако даље“, рекао је амбасадор.

Јерхов је указао да не треба игнорисати такве објаве, јер се то не тиче само дипломата лично, него и целе Русије и свих њених представника.

„Када је о тим питањима реч, треба бити изузетно опрезан и крајње пажљив. Не треба провоцирати злобу и мржњу и распаљивати непријатељство међу народима“, закључује амбасадор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Представница руске дипломатске мисије у Ирану Ирина Касимова раније је саопштила да су турске власти предузеле додатне мере како би осигурале безбедност Амбасаде Русије у Анкари, што је потврдило и турско Министарство спољних послова.

Раније се Јерхов пожалио да је због ескалације ситуације у Сирији, завладало „лудило“ на друштвеним мрежама, због чега и он лично добија претње.

Подсетимо — турска страна је изнела оптужбе на рачун Русије о нападима на цивиле у Идлибу. Москва је те наводе негирала, истичући да су фокусирани на борбу против терориста. Министарство одбране Русије саопштило је да ситуацију у сиријском Идлибу погоршавају оружје и муниција увезени из Турске за терористе.

Турско Министарство одбране саопштило је 14. фебруара да је током војне операције у сиријској провинцији Идлиб ликвидирало 63 сиријска војника.

Прочитајте још:  Слободан Ерић: Зашто Србија не треба да уведе санкције Русији, нити било којој другој држави

Претходно је званична Анкара саопштила да су у нападу сиријске војске погинула петорица турских војника, као и да је још петоро повређено. Као одговор на тај напад, турска војска је напала 115 циљева сиријске војске и том приликом је ликвидирала 101 војника.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је запретио сиријским властима да ће предузети војне мере, уколико се наставе напади на припаднике турске војске.

Sputwik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *