Опозиција ће имати нову шансу на изборима 2022. године (ВИДЕО)

(Фото: Хелмкаст)

Потпредседнице Народне странке Санда Рашковић –Ивић изјавила је да  је план опозиције да после 27. априла И избора који су расписани , Савез за Србију ће наставити да објашњава народу разлоге за бојкот, да држи трибуне И разговара са грађанима И да ће нова шанса за опозицију бити  председнички избори 2022. године.

“Не верујем да ће Вучић расписати изборе после годину дана, али за две нас чекају председнички избори , до када треба извршити притисак на власт да тада уз председничке буду расписани И парламентарни избори. То ће бити нова шанса за опозицију”, рекла је Рашковић – Ивић, гостујући у емисији “Скенирање” у продукцији ХелмЦаста.

 Она је  нагласила да су И представници европарламентараца казали да се мора разговарати и са опозицијом која је најавила бојкот.

Главни И одговорни уредник недељника “Сведок” Владан Динић оценио је да се опозиција која је најавила бојкот “моли у погрешној цркви” И да су европарламентарци својим понашањем показали да њих не интересује тај део опозиције .

“Они немају никакву ни финансијску ни медијску подршку. И ти медији који их подржавају дижу руке, јер је та  дружина неозбиљна. Не можете да дођете до Ђиласа, до Јеремића , они мисле да су Богом дани. Да сам ја нешто у том Савезу ишао бих од куће до куће, од стана до стана И изашао бих на изборе.  Нико од вас не може да каже – ми нисмо изашли, нису били добри услови. Kо вам је крив што нисте изашли? Услови никада нису били добри. Kао човек који је често на улици И разговара с људима могу да вам кажем да су људи бесни И огорчени, све теже живе, а сваки дан их неко лазе да живе у благостању, а ви им ускраћујете могућност да гласају за неку промену”, рекао је Динић.

Динић је истакао да је проблем у томе што се у “систему ништа не мења И што смао једни друге наслеђују” И додао да нико из Савеза за Србију није убедљив да му је стало до промене система, већ само до пуке смене власти.

“Уколико тако буде , ево ја вам обећавам да више нећу бити у том Савезу, ако буде као што сте Ви рекли Динићу”, рекла је Рашковић –Ивић И додала да хоће да верује да су неки из опозиције “можда неку лекцију И научили”.

Динић је казао да “српски народ какав год да је заслужује И бољу власт И бољу опозицију”.

“Вучић је лош, али ова опозиција је још гора. Они немају никакав план ни стратегију. Окупили су око себе оне који ништа не знају, направили су затворен круг И уздају се у Европу, коју уопште не занимају. Проблем је што њих никога не занима народ , ни власт , ни опозицију”, оценио је Динић.

Говорећи о нападима власти на Ђиласа, Динић је казао да су “ то празне приче” И да  стварно има неке истине у томе да је , како власт тврди , “Ђилас украо те неке силне паре , млорали би да покрену предистрази поступак, али зато се суди у “Информеру”, “Српском телеграфу” И сличнима”.

Аутор И водитељ емисије Оливера Миливојчевић

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.