Почео ничим изазвани рат Демократског фронта са Српском црквом: Мандић истурио уставотворца Медојевића

0

Лидер Демократског фронта Небојша Медојевић казао је да ректор Цетињске богословије Гојко Перовић треба “мало да одмори глас и сконцентрише се према ДПС-у”.

“Ова борба је сложена, опасна и тешка. И свако треба да ради свој посао. Црква свој. Ми свој. Ми њима не дијелимо лекције, па би било лијепо и да отац Гојко мало одмори глас и сконцентрише се према ДПС. То су непријатељи Цркве и сатанисти”, коментарисао је Медојевић на друштвеним мрежама.

Ректор Цетињске богословије, Гојко Перовић, поручио је прошлог четвртка у Бару политичарима из опозиције, мислећи на Андрију Мандића, да “не уређују литије” и да не износе своје предлоге пред камерама, већ да, ако имају шта да кажу, дођу на један од скупова.

“Политичарима, опозиционарима – кумим вас Богом, немојте нам ви уређивати ове литије. Станите ту, будите са нама, ништа не позивајте, ништа не предлажите пред камерама и микрофонима. Ако имате нешто као брат и сестра, дођите, кажите. Ово Црква води”, казао је између Перовић, обраћајући се окупљенима испред Саборног храма у Бару.

Функционери Демократског фронта су више пута излазили у јавност са тезама да на протестима треба да се захтијева техничка влада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посланик ДФ-а Андрија Мандић је прошле недјеље, гостујући у емисији српске телевизије О2, казао да грађани који протестују против усвајања Закона о слободи вјероисповијести треба да саопште који је то дан до када ће чекати да се Закон повуче.

“Мислим да тог датума треба сви да се окупимо у Подгорици и да са улице поручимо да се нећемо разилазити док се Закон који отима имовину Српске православне цркве, не стави ван снаге”, рекао је тада Мандић.

Прочитајте још:  Црногорска нација рођена је 1. маја 1945.

Уједињење

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *