Група грађана “Глас народа” Велико Градиште кренула у лов на мигранте!

0

Мигранти (Фото: В. Веизовић)

Грађанска патрола групе грађана “Глас народа” из Великог Градишта покренула је грађанску акцију “лов на мигранте” које уз помоћ полиције укрцавају на аутобусе и шаљу за Београд.

Данас око 17:00 часова ког Голупца недалеко од Голубачке тврђаве, грађани су приметили групу миграната која је покушала да уђе у викендице које се ту налазе, и одмах алармирали полицију и грађанску патролу групе грађана “Глас народа” из Великог Градишта који су одмах реаговала.

Након пријаве, патролним чамцима у помоћ је одмах пристигла и Румунска гранична полиција штитећи границу уколико би евентуално неко од мигранта украли неки од чамаца и покушали да пређу у Румунију.

Заустављени мигранти били су старости између 25-35 година. Након њиховог легитимисања, полиција их је укрцала у први аутобус који је долазио из Kладова и послала за Београд.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поводом новонастале ситуације у вези са мигрантима која у последњих десетак дана узбудила јавност у Браничевском округу да ће се избеглице из Сирије и других земаља са блиског истока населити у неколико општина овог округа, чланови из групе грађана “Глас народа” из Великог Градишта рекли су за “ТПKНЕWС”:

– Имали смо прилике да чујемо и прочитамо свакакве вести ових дана и наравно деманти тих вести.

Kао озбиљни и одговорни људи који желе добро свом народу и држави укључили смо се у праћење стања јер без обзира на ставове неких неодговорних појединаца ситуација је потенцијално озбиљна.

Да ли ће мигранти бити смештени у Великом Градишту како кажу неке информације остаје да видимо, међутим ово су чињенице. У разговору са грађанима на лицу места а и припадницима полиције сазнали смо да је миграната све више у овим нашим крајевима, да је највероватније отворена нова рута њиховог кретања која води уз границу са Румунијом.

Прочитајте још:  Сатаниста Вучић ћути о „тајном споразуму“ са Аустријом о пријему миграната којима није одобрен азил



Наше локалне власти уместо да се озбиљно позабаве овим проблемом покушавају да га ставе под тепих, да скрену пажњу јавности и ућуткају све који на ово указују чак и подношењем кривичних пријава за узнемиравање јавности, па је тако један од чланова групе грађана “Глас народа” завршио у полицији дајући исказ под овом оптужбом.

Једна од основних функција државе је заштитна функција, функција одбране становништва – , поручују чланови групе грађана “Глас народа” из Великог Градишта.

(Тпкнеwс.цом)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *