Дачић пред пут у Кину: Kако ћу на изборе кад ме затворе у карантин?

1

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Ивица Дачић, шеф дипломатије, поручио је да планира да отпутује у званичну посету Kини, али да му представља проблем како да се врати из те земље због епидемије коронавируса, као и карантина за све који се враћају из угрожених подручја. Подсетио је да карантин траје 14 дана, а како ће процедура расписивања избора почети 4. марта, уколико би био у изолацији, не би имао ко да му потпише листу за учешће на изборима.

– Процедура расписивања избора ће почети 4. марта. Замислите да ја будем у изолацији, а нема ко да ми потпише листу за учешће на изборе – рекао је Дачић за ТВ Прва, а на опаску водитељке да би испало да је у бојкоту, он је кроз шалу рекао да о томе треба да води рачуна.

Министар је навео да је хтео да у Kину оде преко УАЕ, али да су они укинули летове.



– За повратак је много тешко. Хоћу да идем, само да видим како – навео је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А Дачић је јуче угостио тројицу од четворице Срба који су пре два дана дошли у Србију из карантина у Француској, а пошто су претходно боравили у Вухану, кинеском граду из ког је кренула епидемија коронавируса. Дачић се осврнуо на ситуацију 14 Срба (два путника и 12 чланова посаде) који су више од две недеље заробљени на крузеру код обале Јапана.

– Ако су резултати у реду, данас или сутра, двоје Срба који су путници на крузеру „Дајмонд принцес“ моћи ће да се врате. Али проблем је што неке авио-компаније неће да их приме. Министарство је хтело да им купи карте, али нико није хтео да прода – навео је Дачић и додао:

Прочитајте још:  4000 здравствених радника у British Columbiа(Канада) одбија да се вакцинише по цену губитка посла

– То двоје српских путника са крузера највероватније ће опет отићи у Француску. Што се тиче 12 Срба који су запослени и који имају уговоре са компанијом, њима карантин почиње тек кад сви путници оду. Дачић је нагласио и да ниједан наш држављанин није заражен.



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Дачић пред пут у Кину: Kако ћу на изборе кад ме затворе у карантин?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *