Чувени Лане поручио младом Ивићу: Црвене линије се не прелазе, Илија, требало је да чекаш Србију!

0

Илија Ивић (Фото: PRINTSKRIN)

Бивши српски репрезентативац Милан Јовановић не разуме зашто је младић из Грачанице пристао да игра за селекцију тзв. државе Kосово

Бивши српски репрезентативац Милан Лане Јовановић емотивно преживљава одлуке наших талентованих спортиста да заиграју за друге репрезентације, па је на исти начин реаговао и на информацију да ће млади Илија Ивић убудуће играти за селекцију непостојеће државе Kосово. Јовановић се присетио својих почетака у националном тиму Србије.

– Да је било потребно, чекао бих на позив моје земље и до 33. године. Докле год постоји могућност да заиграм, ја бих чекао Србију – рекао је Јовановић и осврнуо се на случај Илије Ивића:

– Правдати свој поступак у 17. години да прихватањем позива из Приштине чиниш уступак својој каријери једноставно не пије воду.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ивићева прича је само подсетила на низ сличних одлука које су добре српске фудбалере одвеле у дрес Црне Горе.

– Без обзира на потребу једног играча да се играњем за репрезентацију додатно афирмише у фудбалском свету, постоје неке црвене линије преко којих човек не треба да прелази. У нормалним околностима мора постојати културна, спортска и привредна размена међу нашим народима, али једно је клупски, а друго репрезентативни фудбал – рекао је Лане.

Такмичење националних тимова је једино такмичење где резултат не зависи од богатства и финансијске снаге једне нације, већ може одлучити јача жеља за доказивањем, афирмацијом своје земље, патриотизам.

– Што се мене тиче, не морамо никад бити светски прваци, само немој да ми за Србију игра 11 Бразилаца. Мени таква титула ништа не би значила. Ми смо шампиони кад пехар донесе Новак Ђоковић, Милош Теодосић, Вања Грбић, Асмир Kолашинац. То су асови с којима се ја идентификујем – јасан је Лане Јовановић.

Прочитајте још:  ВАКЦИНА Руски фудбалер изненада преминуо у 29. години од тромба

Поштуј своје: Један је Рајан Гигс

Осврнуо се Милан Јовановић и на огроман број српских фудбалера који су играли или играју за друге репрезентације:




– Замислите наше момке који су рођени у Србији, никакве завичајне везе немају с Црном Гором или другом земљом, а прихвате да играју за њихове репрезентације, правдајући то речима да нема ко да их гура да би заиграли за Србију. Сачекај, мајсторе! Стрпи се, ако знаш да вредиш, позив твоје земље ће стићи. Да ли је Рајану Гигсу била потребна игра за репрезентацију да би направио каријеру као најбоље лево крило? Одбио је Енглезе и заиграо за свој Велс!

Поздрав с мучнином: Илија, нек ти је са срећом!

Појава првог Србина у дресу селекције тзв. државе Kосово растужила је и легенду Црвене звезде Душана Савића:

– Нека му је са срећом! Шта бих друго могао да му поручим. Он и његова породица најбоље знају зашто су одлучили да прихвате њихов позив. Не осуђујем га. Ипак, они живе доле, али морам бити искрен и рећи да нисам срећан. Не бих искључио ни могућност да су претили породици, али је јасно да су Албанци од Србина добили повод за своју пропаганду.



Дејан Петковић / Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *