ЈП Поште Србије сређује Регистар матичних књига

0

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Јавно предузеће Поште Србије одржаваће и унапредити Регистар матичних књига ове године за око 19 милиона динара, након тендера који је спровело Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Јавна набавка спроведена је као преговарачки поступак, с обзиром да услугу може да пружи једино ЈП Поште Србије, као власник изворног кода софтвера, види се из обавештења о покретању поступка.

Уговор са роком трајања од годину дана закључен је крајем 2019. године за тачно 19.166.666 динара, стоји у обавештењу објављеном на порталу јавних набавки.

Регистар матичних књига је платформа за вођење матичних књига рођених, венчаних и умрлих у електронском облику за све јединице локалне самоуправе на територији Србије.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Под унапређењем Регистра, које ће спровести Поште Србије, између осталог се подразумева успостављање сервиса са Министарством здравља за пријем електронске Потврде о смрти, као и сервиса за враћање података из матичних књига потребних за попуњавање Потврде о смрти.

Такође ће бити успостављен сервис са Министарством здравља за пријем електронске Потврде о промени пола, као и сервиса за враћање података из матичних књига потребних за попуњавање Потврде о промени пола.

Према конкурсној документацији, потребнно је омогућити упис чињенице о промени пола на основу електронске Потврде о промени пола кроз унос одговарајуће накнадне забелешке.

Јавна набавка за одржавање и унапређење Регистра матичних књига је наставак реализације пројекта успостављања Централног система за електронску обраду, складиштење података и чување другог примерка матичних књига, који је започет 2009. године.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *