Бојкот се полако одбојкотује: Зеленовић излази на изборе!

0

(Фото: Н1)

Странка Заједно за Србију Небојше Зеленовића није више део Савеза за Србију. Одлуком да изађе на изборе у Шапцу Зеленовић је сам себе искључио, наводе у Савезу.

Воз Савеза за Србију наставља без једног путника. Странка Заједно за Србију Небојше Зеленовића изашла је на станици – избори. Градоначелник Шапца неће бојкот, већ нови мандат.

“Дакле, то је воз који иде у правцу борбе са режимом Александра Вучица кроз бојкот, до поштених избора. Из тог воза се самоискључио господин Зеленовић одлуком да ипак изађе на изборе. Ради истине – никада, никада, никада он такву могућност није поменуо”, наводи Јанко Веселиновић (СзС).

И баш зато их је Зеленовићева одлука изненадила. Јанко Веселиновић, иначе тренутно председавајући Савеза за Србију, подсећа на неке раније изјаве Небојше Зеленовића у којима је, како каже, заговарао бојкот на свим нивоима.

“Верујем да је грађанима Шапца важно ко им води град… Грађанима Шапца је важно и како изгледа држава у којој живе и како функционишу институције, да ли полиција ради свој посао, да ли тужиластво, како се лече и да ли раде школе”, изјавио је 11. августа 2019. Зеленовић, гостујући на Н1.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас Небојша Зеленовић, верује да у Шапцу, где је он градоначелник, има услова за фер и слободне изборе и да је могуће одбранити се од СНС и људи попут Милана Остојића Сандокана.



“Ја разумем да је Сандокан у Београду на нивоу некакве досетке”, изјавио је Зеленовић у Утиску недеље на ТВ Нова С.

Оља Бећковић: Није, зато што је Београд пун Садокона и Србија је пуна Сандокана, зато и јесте примедба – зашто је Сандокан најопаснији за вас, а ви тврдите да сте ви освојили слободу…

Прочитајте још:  Прозападна опозиција спрема Мајдан у Србији, али Вучић наставља да се цењка са Западом

Зеленовић: Није Сандокан опасан за мене, Садокан је опасан за Шабац и Шапчане. Он јесте опасан, зато што је један опасан криминалац.

Разлози за излазак на локалне изборе су легитимни, али их је требало много раније јасно саопштити, сматра професор Факултета политичких наука (ФПН) Ђорђе Павићевић.

“Онда када је преговарано или разговарано о бојкоту, требало је да буде јасно да се раздвајају национални избори од локалних избора, што је сасвим легтимно и у реду, чак и као приступ је могло да прође… Овако је унело много шумова у опозицију, у међу бираче, много неслагања, чак и неких сукоба”, наводи Павићевић.

У Савезу, међутим, наводе да одлука Зеленовића да изађе на изборе, није нарушила идеју бојкота.

“То данас јесте вест, али мислим да ће одлучност за бојкот бити још већа наредних дана”, оценио је Јанко Веселиновић.

Попут Шапца могао би и Параћин на изборе. Градоначелник Параћина, Саша Пауновић, затражио је од ДС да му дозволи излазак на изборе. Још чека одговор.



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *