Сукоби полиције и становника грчких острва због изградње центара за мигранте (Видео)

0
грчка

Грчка (Фото: Пиксибај)

На грчким острвима Лезбос и Хиос избили су сукоби полиције и становника острва који протестују због изградње притворског центра за мигранте. Становници острва су покушали да спрече долазак полиције и почетак радова.

Полиција је испалила сузавац на људе који су се окупили, покушавајући да спрече бродове да пристану. Грчка влада је поручила да ће наставити с планираном изградњом нових објеката, који би заменили постојеће пренатрпане кампове, преноси АП.

Многи становници острва и локалне власти противе се тим плановима, сматрајући да би мигранти и азиланти требало да се пребаце у континентални део Грчке. Око 500 људи на Лезбосу покушало је да онемогући истовар тешке машинерије, након чега су избили сукоби пошто су грађани покушали да блокирају градилиште, преноси Ројтерс.

Грчке власти планирају да изграде затворене притворске центре на Лезбосу, Хиосу, Самосу, Косу и Леросу, острвима у близини Турске, одакле сваке године на хиљаде азиланата креће пут Европе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *