Заплењено пет тона кокаина, ухапшени Црногорци

0

Кокаин бродом „Ареса” из Колумбије требало је да буде прокријумчарен до једне европске луке, а црногорски држављани били су чланови посаде

(Фото: Shutterstock)

У водама Венецуеле на броду „Ареса” заплењено је пет тона кокаина и ухапшени су црногорски држављани, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

На броду је прво пронађена тона кокаина, а касније још четири и потрага се наставља, наводе из полиције, а преноси РТЦГ.

Како је раније данас саопштила црногорска полиција, поступајући по информацијама које су упутили партнерским службама Велике Британије, у водама Венецуеле, у Аруби реализована је велика међународна полицијска акција у којој је на броду „Ареса” заплењен кокаин.

„Брод ‘Ареса’ је лоциран и праћен целом рутом пловидбе дуж Јужне Америке, са посебним мерама надзора при сваком уласку и изласку из лука. После добијања оперативног податка да је кокаин ‘убачен’ на ‘Аресу’ Морнарица Краљевине Холандије је у Аруби пресрела брод и започела детаљан претрес који је и даље у току”, саопштено је из полиције.

Ухапшени су, како наводе, црногорски држављани који су били чланови посаде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сумња се да је кокаин овим бродом, из Колумбије требао да буде прокријумчарен до једне од лука у Западној Европи.

Запљена кокаина у Аруби је, како се наводи, резултат конкретне сарадње Управе полиције са партнерима из Британије, Србије, Холандије и партнерским службама других земаља.

„Ова истрага је пример најбоље праксе када је реч о вођењу међународних предмета и показатељ да се само континуираним заједничким радом може доћи до квалитетних резултата у пресецању ланаца кријумчарења дроге на међународном нивоу”, наводе из црногорске полиције, преноси Танјуг.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *