Маске за лице продају за 5.000 евра по комаду

0

(Фото: Depositphotos, pressmaster)

Финансијска полиција Гуардиа ди Финанза у Италији саопштила је у да је открила људе који продају маске за лице по цени до 5.000 евра по комаду.

Трговци путем интернета који наплаћују невероватно високе цене за маске за лице и друге производе које оглашавају као заштиту од вируса корона, суочени су с кривичним пријавама у Италији.

Осим што је цена надувана до невероватних размера, продавци путем интернета лажно тврде да њихови производи нуде “потпуну заштиту” од вируса корона, преносе Независне.

Двадесет особа оптужено је за лажно оглашавање и заплењене су хиљаде маски за лице, прочишћивачи ваздуха па чак и папирни штитници за WЦ даску, наводи полиција.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лажно оглашавање кажњава се затворском казном у трајању до две године, саопштила је Гуардиа ди Финанза.

Након избијања епидемије вируса корона људи у неколико делова Италије разграбили су маске за лице и антибактеријске гелове за руке, што је изазвало огроман скок цена.

На прес-конференцији у Риму, министар спољних послова Луиги ди Маио рекао је да Влада разматра усвајање мера за смиривање цена, али је такође истакао да већини људи маске нису потребне.

Светска здравствена организација (WХО) каже да маске треба носити само у случају редовног контакта са зараженим особама, те они који кашљу.



Независне

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *