Мигранти вичу “Алаху акбар” и покушавају да се пробију у Грчку, каменују полицију, бачени сузавци

1

Мигранти (Фото: принтскрипт)

Припадници грчке полиције испалили су данас на граници са Турском сузавац на групе миграната, који су их гађали камењем, јавила је грчка телевизија Скај.

На снимцима те телевизије виде се људи који бацају камење на грчку полицију са турске стране границе.

Власти нису дозволиле медијима да се приближе са грчке стране и држе их на удаљености од око километра, преноси Ројтерс и наводи речи сведока да се у ваздуху осећа мирис сузавца.

Грчка гранична полиција употребила је јуче сузавац на граници са Туском како би одвратила око 500 избеглица и миграната који покушавају да уђу у Грчку и ЕУ, пошто је Анкара ослабила контролу тока миграната на својој тероторији.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

То је први пут да је једна тако велика група миграната и избеглица покушала масовно да пређе реку Марицу,

Све то Грци сматрају директном последицом најаве турске владе да више неће спречавати мигранте који желе да дођу до Европске уније, након погибије 33 турска војника у ваздушном удару сиријскх владиних снага у Идлибу.

Грчка је јуче затворила прелаз Kастањес на граници са Турском, након што је велики број миграната покушао да уђе у ту земљу.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Мигранти вичу “Алаху акбар” и покушавају да се пробију у Грчку, каменују полицију, бачени сузавци

  1. Armija stiže, sve za puško sposobni i tek po neka žena i dete, kažu 500, smešno, nekoliko hiljada, žuri im se do Srbije da počnu da rade kao direktori i savetnici u raznim ministarstvima, a u slobodnom vremenu da rešavaju problem nataliteta Srbije. Još da dobiju državljanstva pa da uvedemo i obavezno služenje vojnog roka, da ih naoružamo i onda zamolimo da nas isprate tamo odakle su oni po zadatku otišli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *