“Ово више није проблем са избеглицама, већ напад Турске”

1

(Фото: EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS)

Грчки премијер Kирјакос Мицотакис рекао је да је мигрантска криза “асиметрична претња” границама ЕУ и нагласио да Грчка и ЕУ неће дозволити да буду уцењене.

“То више није проблем са избеглицама. То је безобразан напад Турске, која покушава да искористи очајне људе да промовише своју геополитичку агенду и да скрене пажњу са ситуације у Сирији”, рекао је Мицотакис на конференцији за новинаре којој су присуствовали представници Европске уније.

Kако преноси грчки потал Екатимерини, премијер Мицотакис је рекао да људи који покушавају да уђу у Грчку протеклих неколико дана не долазе из сиријске провинције Идлиб, али да су безбедно живели у Турској дуже време.

“Европа неће дозволити уцену Турске. Ми стојимо на располагању у помоћи са проблемом избеглица, као и решења питања у Сирији, али под другачијим околностима. Моја дужност је да штитим суверенитет своје земље”, рекао је Мицотакис.

Он је додао да се нада да ће ова ситуација “пробудити све”. “Будимо искрени, ЕУ није имала задатак да се бори са мигрантском кризом, надам се да ће ово бити буђење за све”, изјавио је грчки премијер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Европског савета Шарл Мишел, председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, као и председник Европског парламента Давид Сасоли обишли су турско-грчку границу током дана.

B92, EKATHMERINI

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““Ово више није проблем са избеглицама, већ напад Турске”

  1. Jasam lepo rekao sve rmigrante treba napolje iz nase zemlje srbije takodje i albance napolje sve do jednoga nisu zasluzili dazive nanasoj zemlji prvo su trazili da mogu dase skoluju nasvome jeziku posle su istudenti trazili slicno i nakraju traze daim se kosovo dodeli zato stoje to navodno njihova drzava takodje ce nakraju traziti daim se dodeli makedonija i crna gora i posle nakraju i cela srbija da im se dodeli staces kad jenas narod glupav i nije dozvolio gospodinu rankovicu daich nagazi njegovom cizmom sada su dozvolili da vucic nas presednik srbije pravi nove bolnice kao onu stoje napravio na bezaniskoj kosi zamajku i dete i posle se hvali daje bolnica toliko uredjena i toliko cista da cak i albanke dolaze dase poradjaju u njima eto ti budale teske sta suti albanci njegova braca ili sta dase on toliko hvali mesto daokrene drugi list oko zaoko zub za zub i tacka aon nesme nida pisne onje jedan upisanko on nesme dazatvori dragana djilasa boska obradovica i vuka jeremica jer tosu braco pravi izdajnici nase zemlje takodje nije imao muda da zatvori onu kurvetinu stoje nasoj deci vadila organe i prodavala ih ida zarobi haradinaja i svu ostalu bandu ucka koji vrsili ubistva nad civilima eto tojeto adrugo bio je u americi da mu narde damora da prizna kosovo i daim dodli kosovo ince ce dobiti preko uschiju i toje jedan presednik nase drzave takovog presednika ne zeli nijedna drzava akamoli mi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *