Напредњаци славе обнову симбола вишевековне Отоманске окупације и терора над Србима

1

(Фото: Новости)

ЗА само 12 месеци завршена је обнова и Голубачке и Рамске тврђаве, два бисера Подунавља, с којима Европа и свет тек треба да се упознају. У нашем инвестиционом плану „Србија 2025“ планирамо улагање 375 милиона евра за градњу брзе саобраћајнице од ауто-пута Е-75 до Коридора 10, која ће пролазити кроз ово подручје и за коју се сада раде просторни план и студија изводљивости.

Ово је данасрекла председница Владе Ана Брнабић, на свечаном отварању Рамске тврђаве на Дунаву, код Великог Градишта. Свечаности у Раму присуствовали су и Танџу Билгич, амбасадор Турске у Београду, Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација, као и Драган Милић, председник Општине Велико Градиште.
Подсећајући да је у прошлој години девизни прилив Србије од туризма износио 1,4 милијарде евра, министар Расим Љајић је казао:

– Сада нам предстоји да учинимо све што можемо како бисмо искористили потенцијале које нам пружа Дунав. Развојем туризма спречићемо исељавање људи и привући ћемо инвеститоре.

Обраћајући се присутнима, Танџу Билгич, амбасадор Турске у Београду, истакао је изузетну сарадњу коју његова земља има са Србијом.

– Сарађујемо одлично на политичком, економском и културном плану. Убудуће ћемо ову сарадњу унапредити још више – истакао је амбасадор Билгич.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић напоменуо је да је држава испунила све оно што је обећала.

– Сарађивао сам са многим владама, али овако добру сарадњу као у претходне четири године никад нисмо имали – рекао је Милић. – Развоју наше општине допринеће и гасификација која се ове године завршава, градња водовода од 28 километара, као и завршетак спортске хале.

Прочитајте још:  Наставља се терор СНС, и васпитачи у Лучанима и Гучи морали на Вучићев митинг



Обнова Рамске тврђаве, коју је, као типично војно и артиљеријско утврђење крајем 15. века подигао туски султан Бајазит Други, почела је 2015. године. У њено уређење, које је спроведено у пет фаза, уложено је укупно два милиона евра. Више од половине ових средстава, око 1,3 милиона, уложила је Турска агенција за сарадњу и координацију (ТИКА), а преостала средства обезбеђена су из буџета Србије и Општине Велико Градиште.

Напредни ИДИОТИ славе обнову симбола вишевековне Отоманске окупације и терора над Србима 4
После отварања Рамске тврђаве, премијерка Ана Брнабић и председник Општине Драган Милић обишли су и Сребрно језеро, за чије ће планирано чишћење бити неопходна помоћ државе и фондова Европске уније.

РАДОВИ на обнови Рамске тврђаве одвијали су се на око 1.500 квадрата, од којих 850 заузима утврђење са пет кула. Обнова је обухватила реконструкцију и конзервацију саме тврђаве, хамама и караван-сараја, јединог сачуваног на подручју Србије.

ЗА развој туризма неопходна је градња инфраструктуре – казала је данаспремијерка Ана Брнабић. – За месец и по биће завршен пристан у Раму, за стране бродове. Осим тога, држава у Великом Градишту обнавља још два објекта: Дом здравља и Музичку школу.



NovostiOnline/Д.Новковић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Напредњаци славе обнову симбола вишевековне Отоманске окупације и терора над Србима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *