Официр из Канаде хоће да сведочи: Албанцу који је разнео српски бус жена у пити донела клешта, ЦИА ПОМОГЛА БЕГ!

0

Printscreen YT

Џозеф Џо Макалистер је човек ком је истина важнија од свега. Стога је послао јасну поруку да је спреман да дође у Србију и сведочи о свему што је видео и сазнао док је на Kосову био у служби као високопозиционирани официр Унмика, између осталог и о томе како је ЦИА омогућила бег терористи Фљориму Ејупију након што је дигао у ваздух аутобус “Ниш експреса” код Подујева, када је погинуло 12 Срба.

Овај честити Kанађанин истиче да ће се одазвати сваком позиву из Србије, баш као што је недавно поручио његов пријатељ норвешки мајор Kристијан Kаш, бивши официр Kфора.

– Ако будем добио судски позив да сведочим или ми неко затражи да дођем, сигурно ћу доћи и испричати све што знам. Проблем је што су сви директни докази нестали или су уништени. Покушао сам да пронађем неке доказе док сам био тамо, али нисам успео да сазнам ни где се налазио материјал од ког је направљена бомба која је разнела аутобус код Подујева – каже Макалистер.



О ометању истраге напада на аутобус “Ниш експреса” каже следеће:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Много је људи умешало прсте у овај случај. То је био терористички чин и убиство. Према томе, требало је да наш тим за убиства (Унмиков тим, прим. аут.) има примат у истрази. Међутим, нису нам дозвољавали да се мешамо, држали су нас по страни и морали смо да се боримо како бисмо приступили месту злочина. У УН је постојао мали обавештајни тим који је знао ко је ово починио. Те информације су прослеђене војсци и притворене су четири особе. Испитивани су без нашег присуства и потом смештени у затвор у Приштини. У локалном затвору нисмо имали приступ њима, а након тога су пребачени у базу Бондстил. И тамо смо покушавали да их посетимо, али нам, такође, није било дозвољено. Затим су побегли. Дакле, НАТО, британска војска, америчка војска и вероватно још неки умешали су се у кривичну истрагу, али по чијој одлуци, у то нисам сигуран.

Прочитајте још:  АЛБАНЦУ ПРОГЛЕДАЛА KРОЗ ПРСТЕ ЗА 30 МИЛИОНА: Тужитељка Милена Божовић, ПОТПИСНИЦА ПРОГЛАСА, одбацила кривичну пријаву за крађу докумената ‘Првог Партизана’ о производњи оружја и муниције!

Испричао је све што зна и о бегу Фљорима Ејупија из Бондстила.

– Знам да га је једном приликом посетила супруга доневши торту или питу. Речено нам је да су стражари пронашли клешта за жице која су сигурно била сакривена унутар те торте или пите. Ејупи је побегао из своје ћелије. Некако је у јарконаранџастом затворском комбинезону успео непримећено да дође до ограде, пресече жице и исто тако непримећено пређе читаву деоницу до спољашњег обода затвора. Сви стражари из затвора су у року од 24 сата премештени, тако да никада нисмо имали прилику ништа да их питамо. Све те информације је строго чувала америчка војска, која је одбила да одговори на било које питање у вези са овим догађајем.



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *