Први случај Короне у Србији

0

(Фото АП)

Министар здравља Србије Златибор Лончар рекао је данас да је мушкарац из Суботице (43) прва оболела особа у Србији од корона вируса.

ИЗВОР: ГУЛИВЕР/ГЕТТY ИМАГЕС/САМАРА ХЕИСЗ
На ванредној конференцији за новинаре, Лончар је рекао да је мушкарац који је заражен вирусом недавно дошао из Мађарске.

Мушкарац је тренутно у изолацији.

“Добро се осећа, нема никакве тегобе. Човек је боравио више пута у Буидимпешти, где му живи сестра, која је имала респираторних тегоба. Осетио је и он те тегобе и био је крајње одговоран – самоизоловао се, децу је послао код бабе и деде, остала је само супруга која му је доносила храну. Одмах се посумњало на коронаворус, ноћас је урађен тест, а јутрос је стигло да је позитиван и већ је у изолацији у болници у Суботици”, рекао је министар Лончар.

Он је истакао да нема никаквог разлога, нити места за панику.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Обећали смо да ћемо бити транспарентни и да ћемо вас одмах извештавати о ономе што се дешава. Ово смо очекивало, било је буквално питање сата кад ће се десити. Данас је нереално помислити да постоји земља у којој нема коронавируса, једноставно негде је регистрован, негде није. Ово је глобални проблем и тако се третира”, додао је Лончар.

Он је апеловао на грађане да се придфражавају мера, пре свега прање руку, и још једном поручио да нема места ни за какву панику и да је Србија спремна.

“Они који имају преко 75 година, поготово мушкарци, да смање изласке, да не излазе тамо где има много људи, да не иду превозом…”, рекао је Лончар.

Прочитајте још:  Миланко Шеклер – Божија казна

Он истиче да овај проблем није само једне земље, већ целог света.

“Овај вирус нема пасош, није му проблем да пређе границу без визе. Требало би да се састану сви министри земаља из Европе и да се заузме заједнички став које би спроводиле све земље, јер је ово глобални проблем. Надам се да ће се и то десити. Док се не догоди, ми ћемо спроводити оно што каже струка”, рекао је Лончар и додао да се ступило у контакт са људима који су имали искуства са зараженима и који су их лечили.

Епидемиолог Предраг Kон рекао је да је битно да је први случај регистроиван. “Мислио сам да ће први случај бити у Београду, али није тако. Систем функционише, пацијент се сам јавио са тегобама и урађено је прво испитивање”.

Мондо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *