Основана Асоцијације произвођача робне марке Србије

Данас у Београду је одржана оснивачка скупштина Асоцијације произвођача робне марке Србије „Сербиа Привате Лабел Ассоциатион“, која окупља произвођаче прехрамбених производа у Србији, представнике малопродајних ланаца, дистрибутера и Привредне коморе Србије, наводи се у саоп[тењу.

Циљ Асоцијације је да промовише и подржи развој приватне марке у Србији, едукује и анимира веће укључивање произвођача у овај сегмент и промовише Србију на међународном плану као погодну дестинацију за производњу приватних робних марки.

„Развој брендираног производа је сувише скуп за већину произвођача. Укључивањем приватне робне марке у наш портфолио створили смо могућност за пласман производа, при томе, не бринући о транспорту, брендирању и маркетингу, што доста снижава трошкове производње“, рекла је Марија Милошевић, менаџерка за извоз и приватну робну марку компаније Yумис, једног од највећих произвођача приватне робне марке у Србији.
Догађај је био прилика да се кроз панел дискусију разговара о потенцијалима, значају и перспективама развоја приватне робне марке у Србији, као и о разлозима за веће укључивање домаћих малих и средњих предузећа.

„Приватна робна марка потрошачима пружа потврду квалитета и безбедности производа. Такође, трговци кроз приватну робну марку могу брже да примене иновације и одговоре на потребе потрошача у односу на брендове А-категорије“, навео је је Жарко Малиновић, секретар за трговину у Привредној комори Србије.

Повод окупљања је тако]е био и завршетак пројекта „Јачање капацитета прерађивача воц́а и поврц́а укључивањем у приватне робне марке домац́их и иностраних малопродајних ланаца“. Реализован је од стране Удружења за развој предузетништва ЕНЕЦА, уз подршку УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду, а намењен је јачању конкурентности домаћих прехрамбених компанија у овом сегменту трговине

„Доласком трговинских ланаца у Србију, приметан је тренд пораста куповине приватних робних марки, јер потрошачи желе иновативније производе и шири асортиман који су им на располагању. Због тога смо и основали ову асоцијацију као платформу која повезује све актере овог сегмента, пружајући тиме могућност за повезивање домаћих произвођача и трговинских ланаца, те повећање продаје и извоза домаћих производа“, истакао је током панела Миливоје Јовановић, представник удружења ЕНЕЦА и један од оснивача Асоцијације произвођача робне марке Србије.Нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.