Основана Асоцијације произвођача робне марке Србије

0

Данас у Београду је одржана оснивачка скупштина Асоцијације произвођача робне марке Србије “Сербиа Привате Лабел Ассоциатион”, која окупља произвођаче прехрамбених производа у Србији, представнике малопродајних ланаца, дистрибутера и Привредне коморе Србије, наводи се у саоп[тењу.

Циљ Асоцијације је да промовише и подржи развој приватне марке у Србији, едукује и анимира веће укључивање произвођача у овај сегмент и промовише Србију на међународном плану као погодну дестинацију за производњу приватних робних марки.

“Развој брендираног производа је сувише скуп за већину произвођача. Укључивањем приватне робне марке у наш портфолио створили смо могућност за пласман производа, при томе, не бринући о транспорту, брендирању и маркетингу, што доста снижава трошкове производње”, рекла је Марија Милошевић, менаџерка за извоз и приватну робну марку компаније Yумис, једног од највећих произвођача приватне робне марке у Србији.




Догађај је био прилика да се кроз панел дискусију разговара о потенцијалима, значају и перспективама развоја приватне робне марке у Србији, као и о разлозима за веће укључивање домаћих малих и средњих предузећа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Приватна робна марка потрошачима пружа потврду квалитета и безбедности производа. Такође, трговци кроз приватну робну марку могу брже да примене иновације и одговоре на потребе потрошача у односу на брендове А-категорије”, навео је је Жарко Малиновић, секретар за трговину у Привредној комори Србије.

Повод окупљања је тако]е био и завршетак пројекта “Јачање капацитета прерађивача воц́а и поврц́а укључивањем у приватне робне марке домац́их и иностраних малопродајних ланаца”. Реализован је од стране Удружења за развој предузетништва ЕНЕЦА, уз подршку УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду, а намењен је јачању конкурентности домаћих прехрамбених компанија у овом сегменту трговине

Прочитајте још:  Србија: Наумов неће бити изручен Украјини

“Доласком трговинских ланаца у Србију, приметан је тренд пораста куповине приватних робних марки, јер потрошачи желе иновативније производе и шири асортиман који су им на располагању. Због тога смо и основали ову асоцијацију као платформу која повезује све актере овог сегмента, пружајући тиме могућност за повезивање домаћих произвођача и трговинских ланаца, те повећање продаје и извоза домаћих производа”, истакао је током панела Миливоје Јовановић, представник удружења ЕНЕЦА и један од оснивача Асоцијације произвођача робне марке Србије.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *