Познати СРПСКИ КУВАР Дејан Маркус био је члан нарко-банде у Хрватској: Дрогу скривали у штековима по Србији

Дејан Маркус (Фото: PRINTSCREEN YOUTUBE/ KUVATI SRCEM)

У Хрватској је данас покренута истрага против 13 особа осумњичених да су кокаин, амфетамин и марихуану препродавали у Хрватској, Словенији, Аустрији и Швајцарској. Међу осумњиченима је и српски кувар Дејан Маркус

Ускок (Биро за сузбијање криминалитета) је данас донео решење о спровођењу истраге против тринаесторо осумњичених. Криминалистичко истраживање је у току, а наводно су њиме обухваћене и неке особе изван Републике Хрватске.

Како јавља Јутарњи лист, међу осумњиченима је и српски кувар Дејан Маркус, који је недавно пронађен у словенском затвору након што је његова породица пријавила да је нестао у Загребу.Маркус је ухапшен 7. фебруара у Словенији управо у склопу ове акције УСКОК и полиције која траје већ дуже време. Пао је на граници након што су словеначки полицајци у његову аутомобилу пронашли три литра амфетамина у боцама за уље. Маркус је јавности познат откако је учествовао у српској кулинарској емисији „Кувати са срцем“. Након тога се преселио у Загреб, где је имао винотеку и први хрватски бутик ручно рађених кнедли.

Сумња се да је првоокривљени 58-годишњак, од марта 2019. до 6. марта ове године у Хрватској и Словенији, окупио и повезао десеточлану групу ради континуиране набавке кокаина и амфетамина из Холандије и даље препродаје тих опојних дрога.

Окривљени 58-годишњак организовао је и финансирао набавку дроге из Холандије, а уз то, организовао и финансирао набавку аутомобила и израду тајних скровишта намењених шверцовању.

Део дроге довозили су у Хочко Похорје у Словенији, а део у Марију Бистрицу и Загреб где шкривали кокаин и припремали га за илегално тржиште, а амфетамин у облику базе у конзистенцији уља прерађивали. Тако припремљену дрогу су достављали и продавали купцима на подручју Хрватске. Ускок је судији Жупанијског суда у Загребу који води истрагу предложио одређивање истражног затвора против дванаесторо окривљених.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.