Вечна памјат јунаку пуковнику Новици Гушићу (ВИДЕО)

0

Данас је у Београду у 79-ој години изненада преминуо пуковник Војске Републике Српске Новица Гушић, ратни командант Невесињске бригаде,  херој одбране Невесиња у првој Митровданској офанзиви 1992. године. О храбрости, чојству и јунаштву пуковника Гушића и његових бораца писали су и официри ХВО-а, Хрватске војске и Армије БиХ, који упркос великој војној надмоћи под командом Јанка Бобетка нису успјели освојити Невесиње новембра 1992. године,  и њихова велика офанзива доживјела је крах, уз велике губитке.

Случајно или не, пуковник Гушић преминуо је на исти дан када је 1998. године од удбашке руке у атентату у центру Билеће мучки  убијен војвода Раде Радовић, славни командант Одреда билећких добровољаца, који је такође одиграо пресудну улогу у одбрани Невесиња у Отаџбинском рату, прије свега у првој Митровданској офанзиви.

Са пуковником сам се последњи пут видио  и разговарао прије три мјесеца  на Новом Београду, када смо урадили интервју, ноћ уочи Митровдана. Покој души, слава и хвала  великом херцеговачком јунаку…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Небојша Вукановић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *