Црна Гора расписала потерницу за бившим почасним конзулом Русије

Боро Ђукић (фото: РИА Новости)

Власти Црне Горе расписале су потерницу за бившим почасним конзулом Русије у тој земљи Бором Ђукићем, који очекује да ће бити ухапшен по повратку кући, преноси РИА „Новости“.

„Расписали су потерницу за мном. Очекује се да будем ухапшен по повратку у Црну Гору. Када се следеће седмице вратим у Москву, мораћу да тражим од руских власти и Министарства спољних послова Русије консултације у вези с тим и заштиту“, рекао је Ђукић за РИА „Новости“.

Црногорски лист „Побједа“ пренео је крајем фебруара да је погранична полиција 19. фебурара око један час после поноћи на граничном прелазу Добраково током претреса аутобуса пронашла пакет, у коме се налазило 100 полицијских исказница међународног полицијског удружења ИПА. Возач аутобуса је саопштио да је пакет примио у Београду, а био је намењен за Бора Ђукића, који је требало да прими пошиљку у Подгорици.

На заплењеним исказницама без бројева и имена са фотографијама било је угравирано „Руски сектор“. Око четири часа ујутру Ђукић је позвао возача и сазнао да је пакет заплењен. Након тога је искључио телефон. Купио је авионску карту и тог дана отпутовао за Русију, пише „Побједа“.

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.