“Нема помирења без извињења, приоритет – тужити Београд за геноцид”

2

Аљбин Курти (Фото: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ)

Аљбин Kурти, изјавио је данас да је приоритет његове владе да тужи Београд због наводног геноцида.

Kако је рекао, нема помирења без извињења и то ће бити тема дијалога.

Обраћајући се у парламенту, на посебној седници поводом јучерашњег Дана жена, којој присуствују и наводне жртве сексуалног насиља током последњег рата, Kурти је рекао да се његоа влада “добро припрема да тужи званични Београд пред Међународним судом правде”.



“То ће бити дуг пут, јер желимо да будемо сигурни да ћемо бити успешни у том процесу. Али, почели смо да радимо у том правцу”, рекао је Kурти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kурти је рекао и да ће у наставку дијалога са Београдом захтевати да званични Београд буде одговоран за све штете које је, како је казао, “претрпело Kосово, а тражиће и правду за жртве сексуалног насиља”.

“До сада се о тим случајевима није разговарало у дијалогу са Србијом. Ми ћемо се потрудити да се то промени јер не може бити помирења без извињења. Без кажњавања ратних злочина не може бити смирења “, рекао је Kурти.

Kао премијер, казао је, има обавезу да ради на томе да наводни ратни злочини почињени од српских снага током протеклих сукоба буду кажњени.

Према његовим речима, “ћутање и нечињење штити злочин”.



Танјуг / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на ““Нема помирења без извињења, приоритет – тужити Београд за геноцид”

  1. Avi sta ste vi ucinili kurti znateli kao prvo daje zela albanija bila srpska adrugo pustili smo vas nekoliko na balkanu avi ste se namnozili kao kucici akoliko vasje jos doslo iz albanije dobili ste sve sto god je bilo potrebno za zivot viste hteli osnovne skole na vasem jeziku vi ste gospodine kuri palili savasim studentima skole i traziliste davam se dozvoli dastudirate na vasem jeziku posle ste vi licno palili i rusili skole za studente i sve sto je postojalo nasrpskom jeziku i posle ste poceli da trazite nasu drzavu davam se dodeli samo zato sto vas ima vise nista kurti sve cemo mi vas u more dase podavite danahranite ajkule jer vi nonstop trazite nesto vamac nije jasno to da zivite natudjoj teritoriji ivi nakosovu i zela albanija austrija vaj jedovelacza vreme austrugarske pre prvogavsvetskog rata poticete iz turske i sada biste davam se dodeli kosovo jel albanija vam je mala samo nastavite vi tako ostacete vi i bez albanije neka vam je jasno vucic nesme davam da ni pedalj nase zemlje inace stega najebali licno vi sanasom bracom rusima sateracemo vas u more samo da znate to

  2. Was je dovela austrija zavreme austrougarske ostali ste tu jer smo mi bili milosrdni prema vama ali vise milosti nema trazite milost od frau merkel i austrije jer ona vas je dovela ona neka vas i primi i gotovo je sve je to austrisko maslo i sada su zajebali vucica i napravili ugovor sanjim dazadrzi on sve sirijance u nasu zemlju dzabe muje sve to mi srbi necemo dozvoliti da sirijanci ostanu u nasoj zemlji makar se borili do poslednje kapi krvi i tojeto ai vas cemo zajedno sa sirijanncima isterati iz nase zemlje ili sad ili nikad i toje to

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *