Благо нама са оваквим докторима: Други заражени се од 3. марта обраћао лекарима

0

(Фото: Depositphotos, pressmaster)

Други заражени коронавирусом у Србији се налази у Београду и, према информацијама до којих је дошао портал Нова.рс, симптоме је осећао још од 3. марта

На званичном сајту Министарства здравља посвећеном коронавирусу цовид19.рс објављено је данас да је утврђен још један случај коронавируса у Србији, као и да је у питању кинески држављанин.

Kако сазнаје Нова.рс, други заражени у Србији се налази у Београду и још од 3. марта је осећао симптоме и обраћао се здравственим установама. Они, међутин, нису правовремено реаговали због информације да у претходном периоду није боравио у зараженим подручјима.

Та чињеница је још опаснија, тврди наш извор, јер је оболели могао да дође у контакт са великим бројем људи и да постоји још потенцијално оболелих, посебно што се не зна начин на који он и заражен.

У националној референтној лабораторији Института Торлак тестирана је укупно 101 особа, а од последњег извештаја тестирано је њих шест и сви резултати су били негативни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, први случај коронавируса у нашој земљи регистрован је 6. марта у болници у Суботици. Kад је утврђено да је заражен српски држављанин из Бачке Тополе.

Министарство просвете дало је данас препоруку школама да обуставе екскурзије у иностранство, која је обавезујућа због ширења коронавируса

Министар просвете Младен Шарчевић је нагласио да све школе имају довољно времена “да реорганизују екскурзије” и да све екскурзије у овој школској години буду у Србији.

Да ли је Србија спремна за евентуално ширење вируса и какво је стање у здравственим центрима широм Србије изгледа да брине и епидемиолог Предрага Kона, који је на свом фејсбук профилу написао да је крајње време да здравствене установе добију заштитну опрему.

Прочитајте још:  ДР ИВАН ПАЈОВИЋ: Прекаријат или плата за преживљавање



Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *