Мигранти у Србију код Прешева улазе илегално без икакве здравствене контроле

1

Према незваничним подацима становника из Миратовца у Србију је на граници са Северном Македонијом, илегалним путем током поподнева ушло више од педесет миграната из Авганистана, Сирије, Ирака и Алжира.

Новинар Данаса уочио је на Аутобуској станици десетак миграната који су пут Београда, кренули аутобусом из Врања, уредно купивши карте за редовну линију Саобраћајног предузећа Kавим – Јединство.

Припадници пограничне полиције на граничном прелазу са Северном Македонијом, рекли су за Данаса да је појачана контрола границе у чему им помажу колеге из Мађарске, као и да је просек „легалних улазака између двадесет и 30 лица“ која се смештају у Прихватни центар у Прешеву где има довољно места.



– Не можемо здравствено контролисати мигранте који илегално, заобилазећи званични гранични прелаз улазе у Србију. То повећава ризик од корона вируса, али и других заразних болести. Ту смо немоћни – каже полицијски извора Данаса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На југу Србије постоје три прихватна центра за мигран те. Један је у Прешеву, други у Бујановцу, а трећи у Врању. У сва ти прихваилишта постоји стално дежурство представника Kомесаријата за мигранте, а ту се налази преко 600 мушкараца, жена и деце миграната од којих је врло мали број затражио азил у Србији.



Пише: Војкан Ристић, Данас.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Мигранти у Србију код Прешева улазе илегално без икакве здравствене контроле

  1. @………..Ееее брате.Србине па зар не видите да”SRBIN GEDZO”….спава дубоким сном
    УСПАВАО ГА:Шешельуга усташа и jaлови чупави ву,син убице Видака…..!!!.Издркотине удбе-дб.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *