Нема затварања школа због коронавируса, фудбал без публике

0

(Фото АП)

Предлагали смо да се затворе школе и факултети због коронавируса, али је став струке да то још није потребно. Управо супротно, став струке је да би то било контрапродуктивно, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.

Брнабић је рекла да је у консултацији са председником Србије Александром Вучићем Влада поново разматрала одлуку о затварању школа и факултета због коронавируса, али да су стручњаци оценили како то не би било добро.

„Не би се гарантовало да би деца овако далеко од распуста седела код куће у изолацији. Не би се сакупљали у школама, већ на неким другим местима и не бисмо ништа паметно и позитивно учинили овом мером“, рекла је Брнабић, која је додала да је политички став био да школе прекину да раде, али да су стручњаци другачијег мишљења.

„Молим све родитеље и наставнике, директоре школа, све запослене у образовању да разумеју и да сви слушамо стручњаке. Могуће је да ће се ово променити, али нам је у овом тренутку сваки дан важан и најпаметније нам је да добијемо сваки дан јер имамо много мању контролу ако деца нису у школама и млади нису на факултетима“, рекла је Брнабић.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да „немамо ситуацију неког пораста респираторних инфекција у школским колективима, то је показатељ да нема преношења“.

„Сви ови подаци који су добијени од наших колега из Кине да деца не оболевају и да имају болест асимтоматски“, рекао је епидемиолог Предраг Кон.

Без публике на фудбалским утакмицама
Брнабић је рекла да ће Влада Србије донети одлуку да се фудбалске утакмице у земљи играју без присуства публике.

Прочитајте још:  Турска: Одлука Шиптара супротна међународном праву

„Моја молба и у консултацији с стручњацима је била да, ипак, не дозволимо публику на фудбалским утакмицама. Сви су се сложили са мном и данас ћемо на седници Владе донети одлуку да забрањујемо публику на фудбалским утакмицама“, рекла је Брнабићева након састанка са стручњацима.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *