Порошенко побегао из Украјине, не одазива се на саслушања

0

Петро Порошенко (Фото: ЕПА/Роналд Wиттек)

Адвокати бившег украјинског председника Украјине саопштили су да Петро Порошенко нец́е моц́и да присуствује саслушању у Државном истражном бироу јер је напустио земљу, а разлози за сада нису познати, пренео је лист 2Московски комсомољец“.
Дан раније прес-служба Државног истражног бироа саопштила је да су Порошенка позвали на саслушање, али да није прецизирано због чега.

Према навођењу медија, велика је вероватноц́а да би бивши украјински лидер том приликом био ухапшен.

Где је нестао Порошенко?



Адвокати Порошенка најпре нису желели да открију у којој земљи се он налази. „Московски комсомољец“ је саопштио да постоји шанса и да је отпутовао из приватних разлога. Касније су адвокати за портал „Страна“ изјавили да он пропушта саслушања јер се налази у иностранству.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према подацима странке бившег украјинског лидера „Европска солидарност“, Порошенко је осмог марта отпутовао у Шпанију, и то преко Франкфурта.

Извори наводе да нема података о томе да ли је украјински политичар остао у Шпанији, али се засигурно зна да се није вратио у Украјину.

Украјински Државни истражни биро раније је саопштио да се бивши председник није одазвао на тридесетак саслушања за 16 кривичних дела.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *