(Фото: МН Пресс)

Због пандемије вирусом корона и проглашења ванредног стања у Републици Србији, према објашњењу председника Александра Вучића – стаје и спорт на целој територији наше земље! То практично значи да се до даљег одлажу, можда и завршавају, нека спортска такмичења.

После одлуке од пре неколико дана да се на спортским борилиштима забрањује долазак навијача на трибине, у дворане и стадионе, актуелном одлуком је практично заустављен спорт и свака спортска активност у Србији. Према објашњењу лекара, које је вечерас појаснио и председник Вучић, испоставило се да су теретане једно од најопаснијих места за ширење заразе вирусом корона.



Шта практично значи “укидање” спорта на неодређено време у нашој земљи? Према Члану 200 Устава Србије, ванредно стање може да траје најдуже 90 дана, после чега Народна скупштина може да га продужи на још 90 дана. То, засада, значи да спорта у Србији нема до половине јуна, па се очекује да ће у свим или скоро свим спортовима у Србији бити проглашени национални прваци према досадашњем пласману на табелама.

Наравно, све ово морају да препоруче законодавни органи, али и надлежни спортски савези, а нема сумње да ће најбоље препоруке дати Министарство омладине и спорта Србије. За разлику од 1999. године, када је наша земља била под агресијом НАТО, и 2014. године, када су поплаве паралисале живот у Србији, криза због вируса корона је постала глобални проблем, па је јасно да је и Србија поступила као већина светских земаља и прекида са свим спортским лигама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неке идеје и предлози већ су се појавили у Суперлиги Србије: проглашење шампиона, учесника квалификација за Лигу шампиона и Лигу Европе на основу актуелног стања на табели. Што се кошарке тиче, постоје два предлога: да се Партизан прогласили прваком регионалне лиге, или да се одигра фајнал-фор турнир када се за то стекну услови.

Прочитајте још:  У Немачкој нове мере за невакцинисане



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *