Министарство здравља саопштило: Вирусом корона заражене још две особе, укупно 57

0

У РЕПУБЛИЦИ Србији је до 18 часова 16. марта 2020. године регистровано укупно 57 потврђених случајева COVID 19.

До 18 часова 16. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 316 особа које су испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 18 часова, 16. марта 2020. године тестирани су узорци 15 особа од којих су 2 позитива и 13 негативних на нови корона вирус.

ЧЕТИРИ ПАЦИЈЕНТА У КЦ ВОЈВОДИНЕ

У КЦ Војводине лече се четири пацијента оболела од корна вируса, изјавила је данас директорка тог центра Едита Стокић и нагласила да о њима брине посебан мултидисциплинарни тим лекара који њихово стање прати 24 сата дневно. Стокић је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекла да се нулти пацијент из Бачке Тополе и даље на налази на инфективној клиници у КЦ Војводине, да се његово здравствено стање поправља и да се он добро осећа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Како је навела, други пацијент из околине Новог Сада налази се у полуинтензивној јединици у КЦ Војводине, његово здрвавствено стање је боље тј. ренгенски налаз на плућима показује значајну регресију.

Стокић је додала да је пацијент из опште болнице Кикинда, одмах након пријема постављен на механичку вентилацију због тешких промена на плућима.

“Од његовог пријема до данас је његово стање непромењено”, рекла је Стокић.

Она је навела да је четврти пацијент последњи стигао на јединицу интензивног лечења у инфективној клиници КЦ Војводине.

Он је, како је објаснила, након два дана хоспитализације, постављен на механичку вентилацију, и тамо се и даље налази с обзиром на то, како је објаснила, да је након пријема дошло до погошања његовог стања на плућима.

Прочитајте још:  Саво Манојловић признао: Чуо сам се са Вучићем



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *