Премијерка се обраћа јавности: Затварамо све шалтере јавних служби, забрањујемо извоз лекова, забрана изласка старима, казна 150.000 динара

0

Ана Брнабић (Фото: јутјуб)

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обраћа се медијима поводом проглашења ванредног стања.

– Ово што видимо данас на улицама Београда, Ниша, Новог Сада је поражавајуће. Пензионери у великом броју случајева нису послушали нашу молбу и апел. Велики број пензионера на улицама, банкама, сада смо на састанку крузног штаба се сложили да се ситуација забрињавајућа у вези са грађанском дисциплином.

– Имаћемо сада седницу владе. Додатно ћемо пооштрити мере за рад кафића и ресторана. Заворићемо све шалтере јавних служби.

– Сва документа која истичу сада важиће до краја ванредног стања.

– Додаћемо лекове на листу забране извоза, забрањујемо извоз свих лекова из Србије, у наредних 30 дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Донећемо закључак којим се ограничава куповина маски, рукавица, и средстава за дезинфекцију.

УВОЂЕЊЕ ЗАБРАНЕ ИЗЛАСКА ЗА СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА



Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће за грађане старије од 65 година бити уведена забрана изласка са запрећеном новчаном казном од 150.000 динара, уколико не буду престали да излазе на улице, као што је данас случај.

“У 14 сати имам састанак са председником Вучићем и разговараћемо о томе да ли постоји потреба да уведемо додатне мере. Оставићемо то за сутра пре подне, да се грађанима старијим од 65 година забрањује свако излажење из својих домова, односно дворишта и да, такође, пропишемо казну од 150.000 динара за ове прекршаје”, рекла је Брнабић.

Каже да се то ради да би се стари сачували од корона вируса, а не да би се кажњавали.

Брнабић је мишљења да ће то вероватно морати да се уведе, али да су оставили ту одлуку за сутра како би видели до тада каква ће бити ситуација.

Прочитајте још:  Путин се редовно тестира – негативан је на коронавирус

“Молим људе старије од 65 година да не иду напоље и по продавницима и пекарима и шалтерима, све ће се решити, за толико смо као грађани солидарни, имамо велики број волонтера који хоће да помогну. Обезбедићемо и новац и пензије и храну и воду само седите кући”, поручила је она.

Брнабић каже да је свесна да ће због тога критиковати владу, али да је то за њихово добро.



Још једном апелујем све грађане да се уозбиље, јер не желимо да уводимо полицијски час нити стриктну забрану старијим од 65 година, поручила је премијерка.

СТИГЛА ПРВА ПОМОЋ КИНЕ, ТЕСТОВИ ЗА ВИРУС

У Србију је стигла прва помоћ из Кине – тестови за детекцију вируса корона, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Брнабић је изразила велику захвалност пријатељима из Кине, додајући да је реч о једној кинеској хуманитарној организацији са центром у кинеском Шенжену.

“То је урађено у координацији Амбасаде Кине у Београду и Владом Србије, уз огромну помоћ председника Вучића. Велика захвалност на помоћи у име свих грађана”, рекла је Брнабић и додала да се могу очекивати и нове донације.

Премијерка је најавила да ће данас обићи Инфективну клинику КЦС да би видела како раде, да подржи лекаре и медицинске сестре, а наредних дана и друге установе у другим градовима.



Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *