Драстична одлука Брисела: ЕУ затворила границе!

1

(Фото: Depositphotos)

Европска Унија је одлучила да затвори своје границе. Одлука ступа на снагу већ у уторак, а трајаће најмање 30 дана. Председница ЕК Урсула фон дер Лајен и председник Европског савета Шарл Мишел су заједно поручили да су дозвољена само неопходна кретања.

– Од поднева, границе на уласку у ЕУ и шенгенски простор биће затворене. Донели смо једногласну одлуку у ЕУ. Морали смо да је донесемо да бисмо се заштитили – истакао је у понедељак вече француски председник Макрон.

Из ове мере су изузети житељи трећих земаља који имају уредни боравак у ЕУ, као и грађани Велике Британије, имајући у виду да траје период транзиције после изласка ове земље из Уније. Француски министар унутрашњих послова Кристоф Кастанер је појаснио да су из ове мере изузети и здравствени радници, као и да ће транспорт робе да се одвија несметано.



– Биће то истински тест за Европу. То смо дужни европским грађанима – рекао је Кастанер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што се тиче великог броја затворених унутрашњих граница међу чланицама ЕУ, Кастенер је истакао да се не ради о потпуном затварању, већ о лимитирању уласка на стриктни минимум што је у сагласности с изолацијом која је прописана. Радници у пограничним зонама такође ће моћи слободно да се крећу.



Г. Чворовић / Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Драстична одлука Брисела: ЕУ затворила границе!

  1. PUKLI STE SMRADOVI.

    НИСАМ ВЕРОВАО ДА ЧЕ ТАКО БРЗО
    ДА СТИГНЕ КОСОВО НА СВКИ ПРАГ
    JЕВАНЕ-ВРОПЕ…СТАРИМ БРЗО.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *