У Србији од сутра забрањено кретање од 20 до пет сати

3
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

У Србији се уводи забрана изласка на улицу старијим од 65 година

Од сутра пре подне, у 10 сати, у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, док је у сеоским срединама и местима са мање од 5.000 становника забрањен излазак лицима старијим од 70 година, рекао је председник Вучић.

Биће забрањено кретање свим грађанима од 20 сати до пет сати ујутро, навео је Вучић.

Војска Србије ће преузети све затворене граничне прелазе, све мигрантске центре и све болнице под своју контролу. Војска ће бити наоружана јер је било инцидената у којима су људи хтели да туку лекаре, навео је председник.

„Србија се суочава са невероватним изазовима као и многе друге земље у Европи и у складу са тим, а због чињенице да нисмо успели да обезбедимо пуну дисциплину која је неопходна да бисмо смањили степен угрожености, Влада је донела одлуке које су непопуларне, али ће значити заштиту живота људи”, рекао је Вучић.

У државном и јавном сектору неће бити отпуштања и смањивања плата, казао је председник.Циљ нам је да укинемо градски и међуградски превоз
Циљ нам је да укинемо сав градски и међуградски превоз, да сви остану у кућама, најавио је Вучић. Аутобусе ћемо само обезбедити за оне који морају на посао, додао је.

Када је у питању снабдевање старијих суграђана, Вучић је рекао да ће млади волонтери до 25 година покушати да дођу до свих домова.

„Тамо где не успемо, отворићемо продавнице за пензионере који не буду могли да добију помоћ. Оне ће радити недељом ујутро између четири и седам сати, када нема никог на улици. Обезбедићемо им заштитне маске да би могли да купе намирнице”, рекао је Вучић.

Председник је навео да је у Србију стигло 35.000 људи из иностранства.

„Од 7.000 особа контролисаних да ли су у изолацији, више од 1.600 није било код куће”, навео је Вучић.

Свега имамо довољно, осим маски, али набавићемо их 30 милиона
„Недостају нам дезинфекциона средства, хируршке маске и рукавице. Свега осталог имамо довољно. Добићемо огромне количине хируршких маски, производе се и у нашој земљи, у међувремену ћемо да купимо и да добијемо 30 милиона маски. Проблем са дезинфекционим средствима постоји због увоза репроматеријала, али и то ћемо да решимо”, рекао је Вучић и додао да набављамо још респиратора.

Имамо места за смештај 6.000 људи, али се надамо да неће бити потребе да их толико хоспитализујемо, међутим ни то не искључујемо.

Избори се прекидају, нема нових ограничења на друштвеним мрежама
Председник Александар Вучић је рекао да се избори за посланике који су раписани 4. марта прекидају и да више не теку никакве изборне радње и да више нема никаквих изборних блокова.

Он је додао да неће бити никаквих забрана на друштвеним мрежама, осим оних које су биле до сада, као што су извршења кривичних дела.3 Коментара

 1. ПОПУШИО СИ ГА ШИПТАРСКО-ИЗДАJНИЧКО КОПИО ДО РУПКП А НЕ ДО JAJA..!!!
  ЦЕЛ СВЕТ СЕ ЧУДИ И СМЕJЕ СРБИJИ НА.ЧЕЛУ СА БОЛЕСНИКОМ…УСРАНО-УПИШАНИМ.

 2. УМЕМТО.ДА ПОЗДРАВЕ ОДЛУКУ:
  ПЕДЕРА И ДВЕ СПЕРМУШЕ….СВЕТ СЕ СМЕJЕ…!!!
  ОДЛУКЕ ВЛАДЕ НЕМА….ПАЛА ВЛАДА ИЗДАJНИЧКА……ЖАО МИ JE ВАС СМРАДОВА.

  ZABRANJENO KRETANJE TERAZIJAMA DOK NE“DUNE KOSAVA.SA DUNAVA“…..SMRDI
  !!!!!!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.