Ево зашто нам мобилне мреже данима нису радиле нормално

0
(Фото: GULIVER/GETTY IMAGES PLUS/ISTOCK/NELLISYR)

Један од оператора открио узроке проблема с мобилним мрежама.

Током 17. и 18. марта, често или повремено, неки од корисника сва три оператора имали су проблема са позивима, интернетом, па и често сами били недоступни за позиве.

СМС поруке о недоступности стизале су често многима, без обзира на то што корисници нису на телефону видели проблем с мрежом нити су мењали подешавања мреже.

Проблем је био до оператора, који су, опет имали проблема због изненадног генерисања саобраћаја, насталог након објављивања ванредног стања у Србији, током 16. марта.

Укратко – причали смо превише!“Главни разлог преоптерећења, који се десио после увођења ванредног стања јесте што је саобраћај, који се генерисао код сва три мобилна оператера био за 50 посто већи, него саобраћај, који се генерише чак и за нову годину. Ниједан од три мобилна оператора не памти оволико велики саобраћај, који се генерисао у последња два дана и посебно се то примећивало кад се позивало из једног мобилног оператора у други, јер су везе између оператора биле загушене“, рекао је у за Прва ТВ Владимир Лучић, координатор за интернет и мултимедију компаније Телеком Србија.

Веровали или не, Лучић је препоручио да кад не раде позиви, као у овом случају, користимо WхатсАпп, Вибер или неку другу ВоИП (Воице овер ИП) апликацију путем интернета.

„Препоручио бих свима да, уколико не могу да добију некога нормалном комуникацијом, користе Вибер или WхатсАпп, зато што се обично код куће корисници налазе на локалном рутеру. На крају, добри стари СМС у већини случајева одлично функционише“, закључио је Лучић.

Дакле, сад знате све – и зашто мреже нису радиле, а сад би требало да раде, као и шта да радите кад следећи пут будете имали сличан проблем!Мондо

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.