Док у Србији разоружавају: Американци пустоше продавнице оружја и муниције

0
закони

(Фото: GettyImages, Joe Raedle / Staff)

Kако се паника због коронавируса шири, Американци су одлучили да се додатно наоружају – али не знањем, нити тоалет-папиром, већ буквално оружјем.

Док Европљани праве залихе марихуане, Американци праве залихе муниције. Рафови широм света се празне, али поред страха да неће бити довољно намирница у периодима карантина, код Американаца такође постоји бојазан и да неће бити довољно муниције и оружја, што диже тражњу и прави огромне редове код добављача.




Kако пише Ју-Ес-Еј тудеј, претходних недеља је све више људи наручило залихе оружја онлајн, како су се инвентари локалних добављача смањивали. Један онлајн продавац муниције сведочио је експоненцијалном повец́ању продаје од краја фебруара, што ова компанија приписује забринутости јавности у вези са коронавирусом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Знамо да неке ствари утичу на продају муниције, углавном политички догађаји или економска нестабилност када људи сматрају да им се права могу угрозити, али ово је наше прво искуство са вирусом који доводи до таквог повец́ања продаје”, рекао је Алек Хорсман, маркетиншки менаџер једне онлајн продавнице оружја.



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *