Трамп покреће велики план спашавања економије

0

Доналд Трамп (Фото: Epa, KEVIN DIETSCH)

Администарција Доналда Трампа и Америчка централна банка удвостручили су напоре да пандемија коронавируса не би прогутала привреду.

Они су најавили велику финансијску помоћ најпогођенијим фирмама и домаћинствима.

Амерички министар финансија Стивен Мнучин ради са Сенатом и Представничким домом на “смелом и великом” програму помоћи, рекао је Доналд Трумп на конференцији за новинаре, преноси СЕЕбиз.

Након закаснеле реакције Трумп се хвалио невиђеном размером тог плана и истакао “да верује да тако нешто никада није видео”.

Kоронавирус, који се шири свуда у свету, присилио је бројне земље на предузимање драконских мера. У Сједињеним Државама су обустављене бројне авио линије, затворене су школе, кафане и ресторани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Нису дозвољена окупљања више од 10 особа, што такође утиче на целокупну привредну активност земље.

“Ухватићемо се у коштац с проблемом и изаћи већи, јачи и бољи него икада”, поручио је Трумп.

Стевен Мнучин није открио износ тог плана помоћи, док америчка штампа спомиње око 850 милијарда долара. Али навео је неке конкретне мере.

“Намеравамо одмах Американцима да пошаљемо чекове, у следеће две недеље”, рекао је. Том мером се послужила Бушова администрација током кризе 2008. године.

Мнучин је нагласио важност убризгавања новца за помоћ домаћинствима и малим фирмама које су најтеже погођене кризом и додао да ће осигурати зајмове авио превозу и хотелијерству.



SEEBIZ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *