Људи у карантину, животиње запоселе градове (Видео)

0

(Фото: Пиксибај)

У земљама попут Италије, Тајланда и Јапана повећана је присутност животиња на улицама због одсутности људи.

Милиони становника урбаних средина остали су у својим домовима због карантина који је уведен као мјера спречавања ширења KОВИД-19. Друштвене мреже или добра књига само су неки од начина да се преброди кризно раздобље, али природа је донела неочекивани исход забране кретања људи на улицама.

У градовима појединих земаља појачана је присутност животиња на улицама. Шетају се без страха јер људи скоро и да нема, преноси портал Кликс.

Јапанским градом царују јелени
Нара је град који је познат по парку у којем живи велики број јелена, али су неки од њих почели излазити на улице у потрази за храном. Обично су улице овог града пуне туриста, а слика јеленa који живе у Нари једна су од највећих атракција. Људи их обично хране крекерима. Број посеилаца парка пада током посљедњих седмица па јелени немају другог избора осим потражити храну на улицама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



На Твитеру је објављен велики број фотографија јелена, што је изазвало шок или страх становника Наре. Поједини корисници кажу да је забавно видети их у граду.

Најезда мајмуна на Тајланду
Други видео приказује снимку изгладнелих мајмуна на градском тргу у граду Лопбури на Тајланду.​

https://www.facebook.com/1733840675/videos/10206801064741888/

Животиње и у Италији
Италија је једна од најтеже погођених земаља коронавирусом. Многи су градови потпуно изолирани због пандемије, а на друштвеним мрежама круже фотографије које говоре да се пустим улицама шетају овце, дивље свиње и коњи, пише Боред Панда.

Прочитајте још:  Демонстрације против ковид терора, ухапшено више од 500 људи

Један Италијан објавио је фотографију која приказује коња како се слободно шета улицама његовог града. Уследио је одговор сународника који је објавио фотографију оваца које трагају за храном.



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *