У Kалифорнији наређење становницима да остану у кућама

0

(Фото: REUTERS / Jason Lee)

Гувернер Kалифорније Гавин Њусам издао је ноћас наређење свим становницима те америчке државе да остану у својим кућама у борби против ширења новог корона вируса.

Рестрикције кретања проширене су на свих 40 милиона становника Kалифорније, државе са највећим бројем становника у Америци, а оне су до сада биле уведене за половину те државе.

Гувернер је рекао да су рестрикције за свако кретање ван куће које није неопходно потребне да би се контролисало ширење корона вируса који прети да опхрва здравствени систем те државе.

Њусам је раније издао упозорење односно предвиђање да би 56 одсто становника Kалифорније могло да се зараси од вируса у наредних осам недеља.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ово је тренутак када морамо донет тешке одлуке. Морамо увидети реалност”, рекао је гувернер синоћ по локалном времену.

Kалифорнија је међу првим америчким државама која је увела опште рестрикције. Раније ове недеље држава Невада је издала наређење да све пословање које није неопходно треба да се затвори на 30 дана.

Према наређењу становници могу да изађу из куће да купе храну или лекове, прошетају кућне љубимце или да вежбају за разгибавање али је намера да се ограниче јавна окупљања и дружења.

Од вируса је умрло 205 људи у САД а више од 14.000 је заражено.



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *