Влада шаље авионе по држављане Србије заробљене на аеродромима у свету

1

Влада Србије послаће и своје и авионе Ер Србије по путнике који су остали заробљени на многим аеродромима у свету.

Тренутно се координира где све један авион може да слети како би покупио што већи број путника из више земаља, потврђено је у Министарству спољних послова.

Подсетимо, српски држављани, студенти у Америци, и даље су заробљени на аеродрому у Амстердаму. У разговору за Н1 апеловали су на надлежне у Србији да брзо реагују, јер се аеродром ускоро затвара, а немају где да оду.



Упозорили су и да им понестаје хране јер су скоро све продавнице затворене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према последњим информацијама, авион са студентима из Србије требало би да полети око 17 часова из Амстердама, након чега ће одлетети по српске држављане који се налазе у Паризу. Очекује се да се авион око 22 сата врати за Београд.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић рекао је јуче на конференцији за новинаре у Београду да држави није проблем да пошаље авионе по наше држављане заробљене на аеродромима у свету, али да је проблем добити дозволе за слетање.



(N1)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Влада шаље авионе по држављане Србије заробљене на аеродромима у свету

  1. Највише заражених је ушло у СРБИЈУ а да их нико није контролисао и поред најављених и изркламираних мера оштре кнтроле свих који улазе у СРБИЈУ још од 6 марта. Сведоци су сами писали и јављали се редакцијама да немогу да верују да их нико није зауставио, контролисао уписао одакле долазе и где иду. Зато је сад питањемза све СРБЕ који су се потуцали по свету зашто су намерно чекали задњи моменат да уђу у СРБИЈУ имто из заражених држава. Реч је о студентима који су “студирали на трулом нацистичком западу”. Студирају код оних који су нам децу поубијали а нас заувек отровали. Па чему онда могу да их науче те нацистичке убице СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ осим да раде за њих. Зашто их протерују или оини сами долазе кући. Ако долазе сами то су морали да уреаде још у фебруару кад је СЗО и прогласила епидемију. Нормалном човеку је довољно да сазна за епидемију и да мора да дође кући ако нема здравствено осигурање тамо где ради или студира. Искрено као родитељ и човек немогу да реазумем овакво понашање. Ова власт није смела да дозволи улаз у Србију никоме ко не проведе на самој граници 15 дана караднтина. Толико има јефтиних панел контејнера да се може покрити 5 аеродрома и 12 граничних прелаза. Остале затворити. Што се то није урадило до дана данашњег јесте кривична одговорност врха власти који су увели ванредно стање, полоцијски час, затворили школе, вртиће, факултете али оставили да грађани излазе из куће и стана без обавезне заштитне маске и рукавица. Па чему онда ванредно стање, плоцијски час кад ради пијац, кад се шетају по граду сви нез заштите, раде приватне фирме без заштите. Ту нема никакве сврхе све досад предузето а главни фактор лични контакт остаје без прописане обавезне заштитне маске и рукавица. Имамо толико конфекцијских постројења и мањих заназских лкројачко шнајдерских реадњи да се може произвести на милиона стерилних маски. Зашто то неко намерно није урадио показаће време али и кривична одговорност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *